Dolar

32,5058

Euro

34,9556

Altın

2.434,38

Bist

9.798,20

Sadakataşı deprem bölgesinde

Elâzığ ve Malatya’da meydana gelen depremin ardından harekete geçen Sadakataşı Derneği, bölgeye mobil büfe ve 15 kişilik acil yardım ekibiyle ulaşarak çalışmalarını gerçekleştiriyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-29 14:17:24

Sadakataşı deprem bölgesinde

Merkez üssü Sivrice olanbaştaElâzığ ve Malatya olmak üzere geniş bir alanda hissedilen 6,8 büyüklüğünde deprem sonrası Sadakataşı Derneği bölgeye acil yardım ulaştırmaya devam ediyor.

Mobil büfe Elazığ'da

Depremin gerçekleşmesi ardından,İstanbul'da bulunan Mobil büfe yardım ulaştırmak için bölgeye ulaştı. Depremin yoğun olarak hissedildiği bölgeleri gezen mobil büfe düzenli olarak sıcak yemek ve çay dağıtımları gerçekleştiriyor.

Yardım malzemeleri dağıtımı

Sivrice'de depremden etkilenen ve çadırlarda yaşamlarını sürdüren ailelere Sadakataşı acil yardım ekipleri tarafından, 1100 battaniye, 90 soba ve çocuklar için bebek bezi, süt ve bebek bisküvisi dağıtımları gerçekleştirildi.

soba dağıtımı

Sağlık kontrolleri yapılıyor

Derneğin acil yardım ekibi içerisinde bulunan 2 doktor tarafından çadırlarda yaşayan ailelerin düzenli olarak sağlık kontrolleri yapılıyor ve gerekli görülmesi durumunda hastalar hastaneye sevk ediliyorlar.

Acil ihtiyaç malzemeleri

Bölgede bulunan Sadakataşı ekibi, çadır, battaniye, soba, yakacak,kışlık kıyafet, hijyen kolisi ve gıda kumanyasını acil ihtiyaç malzemesi olarakbelirledi.Dernek bölgede yaşanan kriz bitene kadar yardım çalışmalarına devam edecek.

gıda dağıtımı_1

mobil büfe3

bebek malzemesi

battaniye dağıtımı

 

Haber Ara