Dolar

32,6005

Euro

34,7936

Altın

2.495,29

Bist

9.473,89

Sadakataşı Arakan’a yardım eli uzatmaya devam ediyor

Sadakataşı Derneği Bangladeş’teki Arakanlı Müslümanlara yardımlarını ulaştırdı. Derneğin bölgedeki faaliyetleri kesintisiz sürüyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-14 13:09:48

Sadakataşı Arakan’a yardım eli uzatmaya devam ediyor

Myanmar askerlerinin ve Budist milliyetçilerin 25 Ağustos'ta başlattığı saldırılar sonucu Arakanlı Müslümanların Bangladeş'e göçleri devam ediyor. Saldırıların insani krize dönüştüğü ilk andan itibaren ‘Ne yap et Arakan'a yardım et' çağrısı ile bölgede yardım faaliyetlerine başlayan Sadakataşı Derneği Bangladeş'e sığınan 10.000'lerce insana yardım etti. Dernek bölgede son olarak 1.000 aileye gıda çadır ve sağlık malzemesi dağıtımı gerçekleştirdi.

BANGLADEŞ'E SIĞINANLARIN SAYISI 370 BİNİ GEÇTİ

Myanmar ve Bangladeş'i birbirinden ayıran Naf Nehri'nden mülteci geçişleri devam ederken, sınıra yakın dağlık alanlarda binlerce Arakanlı'nın beklediği kaydedildi. Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, bugüne kadar Bangladeş'e sığınan 370 bin Arakanlı Müslümanın en az 30 bini bebek. Sağlıksız koşulların hastalıkların ve ölümlerin artmasına sebep olduğunu belirten dernek yetkilileri bölgede ilaç ve sağlık malzemeleri dağıtımını da hız kesmeden devam ettiriyor.

Sadakataşı Derneği Arakan bölgesinden Bangladeş'e kaçan mülteciler için Kurban Bayramı öncesinde de acil yardım çalışması başlatmış ve ihtiyaç sahibi binlerce kişiye ulaşmıştı. Kurban Bayramı'nda bölgede kurban kesim ve dağıtım faaliyetinde bulunan Sadakataşı Derneği son yaşanan katliamlarla beraber bölgedeki yardım faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor

Derneğin belirlediği acil yardım malzemeleri:

-Gıda Malzemeleri
-Çadır Dağıtımı
-Kıyafet Dağıtımı
-Mutfak Malzemeleri
-Hijyen Malzemeleri
-İlaç ve Sağlık Malzemeleri

Yardımda bulunmak için (TIKLAYINIZ)

Tel: 0216 614 04 61

Haber Ara