Dolar

32,5053

Euro

34,5675

Altın

2.497,66

Bist

9.548,09

Sadakataşı 8 su kuyusu daha açtı

Sri Lanka’da 4 ve Bangladeş’te 4 olmak üzere toplam 8 adet su kuyusunun açılışı gerçekleştirildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-04 11:42:27

Sadakataşı 8 su kuyusu daha açtı

Yıl boyunca özellikle Afrika ve Asya kıtalarında temiz su imkânının kısıtlı olduğu bölgelerde bağışçıların destekleriyle yeni su kuyuları açtırmaya devam ediyoruz.

150 Hisse Adak, Akika ve Şükür Kurbanı

Her ay düzenli olarak devam eden Adak, Akika ve Şükür Kurbanı kesim ve dağıtım organizasyonumuz şiddetli kuraklığın yaşandığıSomali'de gerçekleştirildi ve yüzlerce ihtiyaç sahibi aileye dağıtımları yapıldı. Adak, akika, şükür kurbanı organizasyonlarımız aralıksız devam etmektedir.

İSTKA projesi bünyesinde Kışlık kıyafet ve kırtasiye yardımları gerçekleştirildi.

İSTKA projesi olan Eyüp İlçe Milli eğitim Müdürlüğü bünyesinde hayata geçirilen ve iştirakçi olarak katılım sağladığımız Farkındayız Yaşam Merkezi projesi dahilinde ihtiyaç sahibi, çoğunluğu yetim Suriyeli ve Türk öğrencilere çeşitli etkinlikler ve oyunlarla kışlık kıyafet ve kırtasiye yardımları gerçekleştirildi.  

su_1

Somali Acil Su Dağıtımları gerçekleştirildi.

Doğu Afrika ülkelerinden Somali'deşiddetli kuraklığın etkisi ile ülke içerisinde sürekli göç hareketliliği yaşanmaktadır. Ciddi oranda göç alan Baidoa vilayetinde yaşananlara sessiz kalmayan Sadakataşı Derneği bölgeye bir ekip göndererekher biri 12 tondan oluşan 3 tanker temiz su teminini yaklaşık 2.400 aileye dağıtmıştır.

Somali Acil Gıda Dağıtımları gerçekleştirildi.

Doğu Afrika ülkelerinden Somali'de birkaç aydır şiddetli kuraklık yaşanmaktadır. Kuraklık ile beraber hayvan ölümleri artmış, kıtlık ve gıda yetersizliği bölge halkını ölüm tehdit ile karşı karşıya bırakmıştır. Ülke içerisinde kuraklık ve kıtlıktan etkilenen insanlar ciddi oranda Baidoa vilayetinde göç etmek zorunda kalmıştır. Yaşananlara sessiz kalmayan Derneğimiz bölgeye ekip göndererek108 aileye içerisinde un, pirinç, şeker ve yemeklik sıvı yağ barındıran temel gıda dağıtımları gerçekleştirmiştir.

su1_1

Güney Sudanda Acil Gıda Yardımları gerçekleştirildi.

Doğu Afrika ülkelerinden Güney Sudan'da yaşanan şiddetli kuraklıktan etkilenen bölgeler arasındadır. Kuraklığın etkisiyle kıtlığın yaşandığı bölgede, halka Acil Gıda Yardımı projesi kapsamında yardımlar gerçekleştirilmiştir.

Halep kırsalında Suriyeli Muhacirlere Kış Yardımlar gerçekleştirildi.

Derneğimiz gıda ve temizlik malzemeleri içeren yardımların Halep kırsalındaki muhacirlere dağıtımını gerçekleştirmiştir.

İdlip Kırsalında Bebek Paketi ve Hijyen Seti Yardımları gerçekleştirildi.

Derneğimiz Halep yardımları kapsamında İdlib kırsalında yaşayan mültecilere bebek ve hijyen paketi dağıtımları gerçekleştirmiştir.

Haber Ara