Dolar

32,3692

Euro

34,9460

Altın

2.325,45

Bist

9.100,02

Saç ekim uzmanı Aslı Tarcan sağlıklı bir saç ekiminin sırlarını anlattı

Saç Ekim Uzmanı ve Tıp Merkezi Sahibi Aslı Tarcan, saç ekimi operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-30 16:21:56

Saç ekim uzmanı Aslı Tarcan sağlıklı bir saç ekiminin sırlarını anlattı

Tarcan, sağlıklı bir saç ekim operasyonun ardından neler yaşanması gerektiğini anlattı. Koronavirüs salgının ardından hastaların saç ekim operasyonu için daha sık talepte bulunduğunu bildiren Tarcan, “Yerli hastaların yanında yabancı hastalar da kapılar açılır açılmaz Türkiye'ye akın etti” şeklinde konuştu.

“Saç Ekiminde Doğru Donör Bölge Çok Önemli”

Saç Ekim Uzmanı Aslı Tarcan, operasyonun ardından gelişen olağan süreci anlattı. Saç ekimi yaptırmak isteyenlere süreç hakkında bilgiler veren Tarcan, “Saç dökülmesi problemine genel olarak erkek hastalarda daha sık karşılaşıyoruz. Saç dökülmesi, kafanın ön ve tepe kısımlarında daha sık meydana geliyor. Buna erkek tipi saç dökülmesi adını veriyoruz. Bu sorun kadınlarda da erkekler kadar sık olmasa da ortaya çıkıyor” dedi. Tarcan, “Başın ön ve tepe kısımlarında bulunan saçlar, DHT hormonuna duyarlı reseptörlere sahip. Bu nedenle bu bölgelerde dökülme görüyoruz. Yan ve arka kısımlarda bu reseptörler bulunmadığı için saç dökülmesi problemine neredeyse hiç rastlanmıyor” açıklamalarında bulundu. Sağlıklı bir saç ekim operasyonu için ekilecek saçların doğru donör bölgeden alınması gerektiğini vurgulayan Tarcan, “Hastadan hastaya değişiklik gösterse de saç ekim operasyonlarında genellikle en sağlıklı donör bölge az önce bahsettiğim sebeplerden ötürü başın arka ve yan kısımları oluyor. Buna karar vermeden önce yine de hastayı muayene ediyoruz. Çünkü herkesin saç ve hormon yapısı kendine özel. İşlemin sonunda başarılı sonuçlar alabilmemiz için donör bölge seçimi oldukça önemli” şeklinde konuştu.

“Operasyondan Sonra Meydana Gelen Şok Dökülme Sağlıklı Bir Süreç”

Saç ekimi operasyonundan sonra, saç dökülmesinin görüleceğini belirten Tarcan, “Operasyonun ardından şok dökülme dediğimiz bir süreç yaşanıyor. Bu süreç oldukça olağan ve hastaların neredeyse %99'unda görülüyor. Hastalar tekrar saç dökülmesi ile karşılaşınca tedirgin oluyor ve kendini kötü hissedebiliyor. Ancak bu bir problem değil ve doğal akışın içinde meydana geliyor. Bu konuda hastalarımızı da bilgilendiriyoruz” açıklamalarında bulundu. Tarcan, “Saç ekiminden sonra şok dökülme ortaya çıkar yani ekim işlemini uyguladığımız greftlerde saç telleri hızla dökülür. Bu sürecin ardından yeni ve kalıcı saçlar uzamaya başlar” dedi. “Kalıcı saçların uzama süreci hastadan hastaya değişiklik gösteriyor. Bazı hastalarda bu bir yıl sürerken, bazılarında ise iki yıla kadar uzayabiliyor. Bu doğru bir saç ekim uzmanında destek almak kadar, hastanın uzmanın söylediği kurallara da uymasına bağlı olarak değişebilir” diyen Tarcan, “Tam olarak bu nedenle, hastaların operasyonun ardından çok dikkatli olmaları gerekiyor. Mümkün olduğu kadar ekilen bölgeyi korumaları ve genel sağlıklarına da dikkat etmeleri süreci olumlu yönde etkiliyor” dedi.

Koronavirüs'ün Ardından Saç Ekim Operasyonuna Talepler Hızla Artıyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sonrasında insanların saç ekimine yönlendiğini aktaran Tarcan, “Uzun bir dönem evlerde vakit geçirdik. Buna bağlı olarak sağlığımıza ve görünüşümüze daha çok önem vermeye başladık. Tüm dünya, psikolojik olarak zor bir dönemden geçti ve bu dönemin etkileri hala devam ediyor” dedi. “İyileşme dönemini evde geçirmek isteyen hastalar için bir fırsat oldu” şeklinde konuşan Tarcan, “Bazı hastalarımız bu süreci avantaja çevirdi. İşe gitmek zorunda kalınmadığı için bu dönemde talepler arttı” dedi. Sağlık turizminin de hızla yükseldiğini bildiren Tarcan, “Saç ekiminde Türkiye, dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer alıyor. Korona salgının ardından, bir çok yabancı hasta Türkiye'ye geldi ve saç ekimi operasyonu yaptırdı. Bu da tabi ülke ekonomisine büyük bir katkı oldu” açıklamalarında bulundu.

Haber Ara