Dolar

32,5568

Euro

34,9813

Altın

2.417,67

Bist

9.722,09

Saç Ekim Merkezleri ve Fiyatları

Saç ekimi veya diğer adıyla saç nakli günümüzde saçsızlık sorunu yaşayanlar için dinamik bir çözüm sağlıyor. Saç dökülmesi, bölgesel saçsızlık ve kellik sorunlarının giderilmesini sağlayan saç ekimi tedavisi, özellikle erkekler tarafından yoğun şekilde tercih edilmektedir. Tüm saçsızlık sorunlarından hızlı ve kolay bir şekilde kurtulmaya yardımcı olan saç ekimi tedavileri, her geçen gün daha geniş kesimler tarafından tercih edilmeye başlandı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-12 15:14:13

Saç Ekim Merkezleri ve Fiyatları

İstanbul saç ekimi merkezleri saç ekimi konusunda oldukça fazla seçenek sunmaktadır. Büyük bir metropol olması, onu içerisinde yaşayan çok fazla insanın olduğu gerçeğini beraberinde getirmektedir. Dolayısı ile günümüzde saç ekimi yaptırmayı düşünen kişilerin çoğunluğunun bu büyük metropolde olduğunu varsaymak istatistiksel açıdan mantıksız sayılmaz. Bu kadar fazla potansiyel müşterinin olması elbette bu alanda hizmet veren çok sayıda firmanın olduğu anlamına gelmektedir. Bunca firmanın bir arada oluşu ortaya bir rekabete dayalı pazar da çıkarmıştır. Bu da demek oluyor ki, yalnızca bu şehirde yaşayan insanlar değil, şehir dışından ve hatta yurtdışından da birçok kişinin sırf bu kente bu hizmeti almak için geldiğini rahatlıkla söylemek mümkündür. Bu açıdan İstanbul saç ekimi konusunda diğer şehirlerden daha fazla rağbet görmektedir. Ortaya çıkan bu rekabet sonucu firmalar müşteri çekmek için çeşitli yöntemlere başvurmaktadırlar. Örneğin, billboard ve duvar reklamları, sosyal medyanın kullanımı, tv radyo ve gazete aracılığıyla doğrudan kullanılan reklam teknikleri ve kısa mesaj ya da mail yolu ile potansiyel alıcılara ulaşmak kullanılan yöntemlerden bazıları olarak sayılabilir. Büyük bir kent oluşu İstanbul'da yaşayan kişilerin bu tarz reklamlama teknikleriyle  bilgi almasını kolaylaştırmaktadır. Tüm bu veriler ışığında İstanbul saç ekimi alanında diğer şehirlerden daha ön plana çıkmış ve firmaların bu kentte yoğunlaşması için yeterli nedenler sunmuştur.

Saç Ekimi Nedir? Saç Ekimi Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Saç ekimi veya diğer adıyla saç nakli günümüzde saçsızlık sorunu yaşayanlar için dinamik bir çözüm sağlıyor. Saç dökülmesi, bölgesel saçsızlık ve kellik sorunlarının giderilmesini sağlayan saç ekimi tedavisi, özellikle erkekler tarafından yoğun şekilde tercih edilmektedir. Tüm saçsızlık sorunlarından hızlı ve kolay bir şekilde kurtulmaya yardımcı olan saç ekimi tedavileri, her geçen gün daha geniş kesimler tarafından tercih edilmeye başlandı. Geniş kesimler tarafından tercih edilmesi ve tıbbi olarak yaşanan teknolojik gelişmeler ile birlikte saç ekimi fiyatları konusunda tüketicilere çok daha ekonomik seçenekler sunulabilmeye başlandı. Saçlarda yaşanan dökülme ve saçsızlık bölgesi genişlikleri gibi faktörlere bağlı olarak Türkiye genelinde saç ekimi klinikleri tarafından farklı fiyatlandırmalar uygulanmaktadır.

Saç Ekimi Nedir?

Saç dökülmesi sorunu, kellik ve saç kaybı yaşamakta olan kişiler için uygulanan saç ekimi tedavisi, günümüzde dünya genelinde yoğun şekilde tercih edilmektedir. Saçsızlık ve kellik sorunu yaşayan kişiler için aktif saç kökünün bulunmadığı bölgelere, sağlıklı saç köklerinin mikro cerrahi tekniği ile ekim işleminin kullanıldığı bir tedavi sürecidir. Saç ekimi tedavilerinde saçsızlık bulunan bölge içerisinde yine hastadan alınan kendi sağlıklı saç köklerinin eklemesi yapılmaktadır. Özellikle kelliğe karşı yüksek dirence sahip olan bacak ve kol, göğüs, genital bölge ve yanı sıra enseye yakın bölümdeki saç kökleri alınarak, saçsızlık oluşan bölgeye uygulanmaktadır. Bu şekilde bölgede aktifliğini yitirmiş saç kökleri yerine sağlıklı saç köklerinin saç çıkmasını sağlaması mümkün olmaktadır. Bu işlem için hastanın durumuna göre farklı uygulamalar gerçekleştirilmekte olunduğundan saç ekimi fiyatları da farklılık göstermektedir.

Saç Ekimi Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Saç ekimi fiyatları belirlenirken birden fazla değişken dikkate alınmaktadır. Saç ekimi yaptırmak isteyen kişiler için sadece tek ve sabit bir fiyat belirtilebilmesi mümkün değildir. Çünkü her bir hastanın saçsızlık durumuna ilişkin veriler farklılık göstermektedir. Bu durumda ne kadar geniş ve büyük bir bölgeye saç ekimi tedavisinin uygulanacağından, uygulanacak saç ekimi tedavisi tekniğine kadar her bir işlemin değişiklik göstermesine neden oluyor. Bu nedenle günümüzde saç ekim klinikleri tarafından her hasta için saç ekimi fiyatları farklı olarak uygulanmaktadır.

Günümüzde saç ekimi tedavisi klinikleri tarafından saç ekimi fiyatları belirlenirken greft sayısı dikkate alınmaktadır. Tedavide kullanılan greft kavramı ise hastanın saçsızlık bulunan bölgesinde 1 ile 8 aralığında saç telinin bulunduğu deri parçasını belirtmektedir. Greft sayısı ne kadar çok ise hasta için uygulanacak saç ekimi fiyatları da doğal olarak artış göstermektedir. Bu nedenle hastalar arasında saç ekimi fiyatları farklılık gösterebilmektedir.

Saç Ekimi Tedavisi Teknikleri

Modern saç ekim tekniklerinde hastaların saçsızlık durumuna ilişkin olarak en uygun ve en iyi sonuçları verecek teknik seçenekleri bulunmaktadır. Tüm hastaların greft sayısı, saç tipi ve saç dökülmesine yol açan sağlık durumları gibi hususlar göz önünde bulundurularak, farklı saç ekim teknikleri uygulanmaktadır. Saç ekimi tedavilerinde yaygın olarak geleneksel şerit tekniği kullanılmaktadır. FUT saç ekimi tekniği olarak bilinen bu teknikte, hastanın saçsızlık bulunan bölgesine şerit tekniğinde mikro cerrahi ile saç ekimi uygulanmaktadır. Diğer bir yaygın kullanılan teknik ise FUE olarak isimlendirilen teknik açıdan daha kapsamlı ve daha uzun süren saç ekim tekniğidir. Bu saç ekim tekniği, geleneksel şerit saç ekim tekniğine göre saç ekimi fiyatları daha yüksektir.

Saç ekimi fiyatları konusunda hastanın kendisi için en doğru bilgiyi alabilmesi için herhangi bir saç ekim kliniğine başvuruda bulunarak, saçsızlık durumu ile ilgili olarak ön değerlendirme yaptırması tavsiye edilmektedir.

Saç Ekimi Merkezi Yorumları ve Şikayetleri

Saç ekim merkezleri tarafından işlem görmüş hastalar düşüncelerini kimi zaman birebir iletişimde kimi zaman da dijital platformlarda dile getirmektedir. Dijital ortamlarda saç ekimi şikayeti yazıldığında ilgili firmalarla alakalı şikayetlere ulaşabilmek kolaylaşmış durumda. Saç ektirmeye karar vermiş ve saç ektireceğiniz saç ekim merkezi ile ilgili yorum ve şikayetleri arıyorsanız aşağıdaki sayfadan ulaşabilirsiniz;

sacekimi-forum.com/category/sac-ekim-merkezleri

Haber Ara