Dolar

32,3444

Euro

35,1139

Altın

2.308,66

Bist

9.079,97

Sabanci suikasti faili Akkol'un yakalanmasi

Sabanci suikasti faili Akkol'un yakalanmasi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-09 20:56:19

Sabanci suikasti faili Akkol'un yakalanmasi
Terör örgütü DHKP-C üyesi İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman'a yönelik, Söke otogarında tespit edilmelerinin ardından kalabalık bir ekiple takip başlatıldığı, ikilinin, yanlarındaki mühimmatın bir kısmını bagaja teslim ederek otobüse binmelerinin ardından "rahatladıkları" anda polisler tarafından yakalandıkları öğrenildi.

Sabancı suikastinin faili Akkol ile Adıyaman'ın Söke otogarında yakalandığı operasyonun ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, yasa dışı yollardan Türkiye'ye giriş yapan Akkol ile Adıyaman, istihbarat bilgileri üzerine bölgede duyarlı çalışan polisler tarafından şüphe üzerine takibe alınarak Söke otogarında kimlik tespiti amacıyla fotoğraflandı. Kendilerini çift olarak tanıtan Akkol ve Adıyaman'ı otogar çevresi ve içerisinde fiziki takibe alan polis, Aydın'dan da takviye Terörle Mücadele ekipleri çağırdı.

- Uygun zamanın planlaması yapıldı

Çekilen fotoğraflardan kimlik doğrulamasının yapılması üzerine takip hassasiyetini artıran polis, operasyon için zanlıların çatışmaya giremeyecekleri, çevrelerine zarar veremeyecekleri, yanlarında bulunduğu değerlendirilen mühimmata ulaşamayacakları uygun zamanın planlamasını yaptı.

Otobüse yolcu olarak sivil polisler yerleştirilirken, Eskişehir otobüsüne binmek için yanlarındaki mühimmatın bir bölümünün bulunduğu çantaları bagaja teslim eden Akkol ve Adıyaman, daha sonra otobüsteki yerlerini aldı. Polis, yanlarındaki çantalarını bırakarak "rahatladıkları" anda Akkol ve Adıyaman'ı etkisiz hale getirdi. Bu sırada ikilinin, ellerini sokmak istedikleri sırt çantasında el bombaları ve tabancanın bulunduğu tespit edildi.

Emniyet yetkilileri, operasyonun Aydın Valiliği koordinasyonunda İl Emniyet Müdürlüğü teşkilatından yoğun katılımla, son yılların en kapsamlı operasyonu olduğunu ve büyük başarı sağlandığını kaydetti.

- Örgüt içinde prestij kaybı ve moral bozukluğu

Türkiye'de son dönemlerdeki terör olaylarının göz önüne alındığında, zanlıların muhtemel güven sarsıcı, kaos oluşturucu eylem hedefinin önlendiğini belirtildi. Terör örgütü içerisinde ön planda olan ikilinin, eylem yapamadan, çatışmaya girmeden, kimseye zarar gelmeden önemli miktarda mühimmatla birlikte yakalanmalarının örgüt içinde büyük bir prestij kaybı olarak algılandığı, moral bozukluğuna yol açtığı bilgisi de istihbarat raporlarında yer aldı.

İstihbarat birimlerinin, terör örgütü DHKP-C üyelerinin Yunanistan adaları üzerinden Türkiye'ye yasa dışı girecekleri bilgisi üzerine çalışma başlatan polis, Aydın'ın Söke ilçesi otogarında örgüt üyesi 2 kişiyi, yüklü miktarda mühimmat ve silahla yakalamıştı. İncelemede, yakalananlardan birinin Sabancı suikasti faili ve 20 yıldır firardaki İsmail Akkol, diğerinin ise terör örgütünün yurt dışı kamp sorumlularından Fadik Adıyaman oldukları belirlenmişti. Aydın'daki işlemlerinin ardından İstanbul'a gönderilen Akkol ve Adıyaman, adli makamlarca tutuklanmıştı.

Haber Ara