Dolar

32,3640

Euro

35,0458

Altın

2.324,50

Bist

9.079,97

Sabanci suikasti faili Akkol'un yakalanmasi

Sabanci suikasti faili Akkol'un yakalanmasi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-02 23:18:19

Sabanci suikasti faili Akkol'un yakalanmasi
Terör örgütü DHKP-C üyesi İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman'ın, dün gece Yunanistan'ın Sisam adasından Kuşadası kıyılarına geçtiklerinin tespit edilmesi üzerine Söke otogarında yakalandıkları öğrenildi.

Terör örgütü DHKP-C üyesi olması, Sabancı Center suikasti ve 2 askerin öldürülmesi olaylarının faili olduğu iddialarıyla aranan İsmail Akkol'un, polisin 15 gündür süren çalışmasının ardından yakalandığı ortaya çıktı.

İstihbarat birimlerinin Yunanistan'da bulunan terör örgütü DHKP-C üyelerinin yasa dışı yollardan Türkiye'ye gireceği bilgisine ulaşması üzerine sınır kapılarında önlemler artırılırken, İzmir, Aydın, Muğla, Çanakkale ve Balıkesir il emniyet müdürlüklerinin de deniz yoluyla kaçak giriş ihtimali konusunda bilgilendirildiği ortaya çıktı.

Ege kıyılarından sıkı takip başlatan polisin, dün gece, örgüt üyelerinden Akkol ile Adıyaman'ın, Sisam adasından botla Kuşadası kıyılarına geçtiğini tespit etmesi üzerine bölgeye ekiplerin kaydırıldı ve yoğun bir çalışma başlatıldı.

Sahilde geceledikleri, sabah saatlerinde ise Eskişehir'e gitmek için Söke otogarına geldikleri belirlenen Akkol ile Adıyaman, önlem alan polisler tarafından fotoğraf eşleşmelerinden ve ayakkabılarının çamurlu olmasından dolayı tanındı. Akkol ve Adıyaman, düzenlenen operasyonla, üzerilerindeki silahlar ve mühimmatla yakalandı.

- Sabancı suikastinin faili


Aydın'ın Söke ilçesinde otogarda yakalanan terör örgütü DHKP-C üyesi İsmail Akkol, 9 Ocak 1996'da Sabancı Center'deki suikastle ismini duyurdu.

Sabancı Center'da Özdemir Sabancı ile Toyotasa Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe'nin silahlı saldırıda öldürülmeleri üzerine başlatılan soruşturmada, olayın faillerinin DHKP-C üyeleri Fehriye Erdal, İsmail Akkol ve Mustafa Duyar oldukları tespit edildi. Emniyet, Fehriye Erdal ve İsmail Akkol'un yurt dışına çıktıklarını belirlerken, Adalet Bakanlığının talebi üzerine Interpol, bu kişiler hakkında kırmızı bülten çıkardı.

Akkol ve Erdal, bu olayın ardından Belçika'da ortaya çıktı. Bu ülkeden Almanya'ya ardından da Yunanistan'a geçtiği tespit edilen Akkol, Atina'da 11 Şubat 2014'te polisin operasyonunda yakalandı. Yunanistan, Türkiye'nin taleplerine rağmen Akkol'u iade etmedi.
İsmail Akkol ayrıca, Mustafa Duyar'la birlikte 1995 yılında da İstanbul Maslak'taki İl Jandarma Komutanlığı önünde nöbet tutan 2 jandarma erinin şehit edilmesi olayının faili olarak da aranıyordu.

Sabancı suikastinin diğer faillerinden Mustafa Duyar, olaydan sonra Suriye'de yakalanarak Türkiye'ye getirildi, 1999 yılında Afyon Cezaevinde çıkan olaylarda silahla vurularak öldürüldü.

Fehriye Erdal ise 1999 yılında Belçika'da kaldığı apartmanda yangın çıkması üzerine sahte pasaportla yakalanarak yargılandı. Cezaevinde 1 yıla yakın kalan daha sonra ev hapsine alınan Erdal, 2006 yılında tekrar kayıplara karıştı.

Söke'deki yakalanan Fadik Adıyaman'ın ise örgütün önemli isimleri arasında yer aldığı, örgütün kapmlarının yöneticiliğini yaptığı iddia ediliyor. 2006'da Yunanistan'a gittiği öne sürülen Adıyaman, Ocak 2015'te Yunan mahkemesince 6 yıla kadar tecilli hapis cezasına çarptırıldı, ardından tahliye edildi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara