Dolar

32,3661

Euro

35,0127

Altın

2.324,55

Bist

9.125,20

Sabancı ortak arıyor

Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul, enerji yönetimi ve imalat faaliyetleri konusunda uluslararası ortaklıklar düşündüklerini belirtti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-11 23:28:43

Sabancı ortak arıyor

Japon Nikkei gazetesine konuşan Kurtul, bu kapsamda Japon şirketlerle otomobil parçaları ve lityum-ion piller konusunda işbirliği imkanlarını inceleyebileceklerini belirtti.

Nikkei'nin internet sitesinde bugün yayımlanan haberde Kurtul, Japon enerji yönetimi teknolojilerine yönelik ilgilerine de vurgu yaptı.

Kurtul Güneydoğu Asya'da ise, Tayland ve Endonezya fabrikalarında otomobil lastiği materyallerinin arzını artırmayı istediklerini ifade etti.

Bankacılık operasyonlarının holdingin toplam varlıklarının yüzde 45'ini oluşturduğu belirtilen haberde, Sabancı'nın enerji ve sanayinin payını yüzde 40-45 seviyesine çıkarmayı hedeflediği belirtildi.

Kurtul daha önce holdingin önümüzdeki dönem hedefleri ile yaptığı açıklamalarda, sektörel çeşitlilik istediklerini ve banka dışı alanlarda büyümeyi hızlandırmak için çalışacaklarını söylemişti. Kurtul, yüksek-teknoloji alanında yatırım imkanlarını inceleyebileceklerini de ifade etmişti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara