Dolar

32,5877

Euro

34,8539

Altın

2.496,12

Bist

9.657,76

'Sabaha kadar nöbette olacağım'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kimsenin elektrik kesintisi gibi nedenleri bahane etmemesi için seçim günü sabaha kadar bizzat kontrol merkezinden yönteceğini söyledi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-05 12:42:12

'Sabaha kadar nöbette olacağım'

Vatan'dan Murat Çelik'e konuşan Enerji Bakanı Taner Yıldız, muhalefetin elektrikkesintisi bahanesine sığınarak seçim başarısızlığını örtmeye çalıştığını söyledi.

Yıldız 'Kimse trafoların, elektrik direklerinin arkasına sığınamayacak. Seçim gecesi takip üssünde olacağım. Kediler veterinerleri dinlerse memnun olurum' dedi.

Yıldız'ın bahsettiği konu, elektrik kesintileri ve buna bağlı olarak seçim / sandık güvenliği konusunda kamuoyunda var olan kaygı gündemi.

Peki Yıldız 7 Haziran gecesinden 8 Haziran sabahına kadar nöbette olacağını söylediği Ankara Gölbaşı'ndaki elektrik takip üssünde neler yapacak?

- Seçim günü öğleden sonradan itibaren kontrol merkezinde, ekranların başında olacağım. 8 Haziran sabahına kadar da bizzat yöneteceğim Türkiye'nin her noktasında, elektrik ile ilgili her türlü gelişmeyi.

- Ankara Gölbaşı'na kurduğumuz merkezde, 21 dağıtım bölgemiz ile on-line bağlantıda olacağız. Basına ve dolayısıyla kamuoyuna açık şekilde... Herhangi bir aksaklık olması halinde, herkes ekrandan görebilecek ve buradan anında müdahale imkânımız olacak. 686 trafo merkezimiz var. 8 bine yakın çalışanımız görev başında olacak. İzinleri kaldırdık.

- Seçim güvenliği ile ilgili, enerji kaynaklı bir sıkıntı öngörmüyoruz. Ancak atmosfere açık bir işletmeyiz ve hiçbir şey yüzde 100 garanti değildir. Seçim günü, fırtınalı bir hava ön görülmüyor. O yüzden bunların her birisini değerlendirdik.

- Böylece, kimse trafoların, elektrik direklerinin arkasına sığınamayacak bu seçimde. Bu zaten çok istismar edilen bir konu. Bakın son iki seçimde, yerel seçimlerde 47, cumhurbaşkanlığı seçiminde 41 milyon kişi oy kullandı bu ülkede. Ben soruyorum; bunlardan tek bir kişi, “Ben elektrik yüzünden oy kullanamadım” ya da “Elektrik kaynaklı bir sorun sebebiyle benim oyum geçersiz sayıldı” diyor mu, dedi mi? Tek bir kişi yok.

Veterinerlerin esprisi

- Veteriner Hekimleri Odası'nın esprili bir ilanı var. Kedilere, seçim günü trafolardan uzak durmaları çağrısı yapıyorlar. Böyle esprili yaklaşımlara ihtiyacımız var şu gergin ortamda.

- Veteriner hekimlerimizin sözleri geçiyorsa bizim için mahsuru yok, memnun olurum. Kediler üzerinde en çok onların sözünün etkisi olur diye düşünüyorum.

Haber Ara