Dolar

32,5178

Euro

34,5806

Altın

2.502,99

Bist

9.548,09

Sabah kahvaltısında yapılabilecek hamur işleri

Kahvaltıda aileniz için hazırlayabileceğiniz harika hamur işi tariflerini öğrenmenin vakti geldi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-27 19:05:30

Sabah kahvaltısında yapılabilecek hamur işleri

Her evde bulunan malzemeler ile neler yapabileceğinize birlikte göz atalım!

  • Pancake

Kahvaltısını sıcak bir hamur işi olmadan yapamayanlar için cazip bir seçenek olan pancake mutlaka denenmeli! 2 yumurta, 3 yemek kaşığı toz şeker, 2 su bardağı un, 1 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı yağ, 1 paket kabartma tozu, tuz ve vanilya ile hazırlayabileceğiniz pancake için mutfakta çok marifetli olmanız gerekmiyor. Malzemeleri karıştırdıktan sonra tavaya az miktarda yağ koyun ve  kızartın. Son derece hızlı bir şekilde hazırlayabilirsiniz ve böylelikle ailenizi çok bekletmeden harika bir kahvaltılık sunumu yapabilirsiniz.

  • Krep

Un, süt, yumurta ve tuz ile hazırlanan krep tarifi için zor bulunan malzemelere hiç ihtiyacınız yok. Krep hazırlamak için sadece  ideal kıvamı yakalamanız gerekiyor. İdeal kıvamı yakalamak ise sanıldığı kadar zor değil. Sadece içerisine koyduğunuz malzemelerin oranlarını dikkatli bir şekilde ayarlamanızda fayda var. Krep hemen herkesin severek tükettiği kahvaltılıklardan biri olduğu için mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Yemek.com adresine tıklamanız halinde kolaylıkla krep hazırlamanızı sağlayacak olan tarife ulaşabilirsiniz.

  • Peynirli Börek

Bu tarifi hazırlamak için hamur yoğurmanıza gerek yok çünkü  hazır yufka ile yapılıyor. Kaşar ya da lor peynirini karıştırarak içerisine dilediğiniz baharatı ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda dereotu ya da maydanoz da kullanabileceğinizi belirtelim. Bu karışımı ikiye ya da dörde böldüğünüz yufka içerisine koyarak kızgın yağda kızartın. Böylelikle sadece dakikalar içerisinde muhteşem bir kahvaltılık hamur işi tarifi hazırlamış olacaksınız.

  • Su Böreği

Kek kalıbı içerisinde kolay su böreği hazırlayarak da ailenize ya da misafirlerinize sıcak bir sunum yapabilirsiniz.  Su böreği için hazır yufka, süt, soda, yumurta gibi her evde bulunan malzemeleri kullanıyorsunuz.  Dolayısıyla kahvaltılık hazırlamak için ekstra alışveriş yapmanıza gerek kalmıyor.  Kek kalıbı içerisinde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz su böreği tarifini ve kahvaltı için ideal olan onlarca farklı hamur işi tarifi en kolay yoldan ulaşmak isteyenler yemek.com  adresine tıklıyor. Siz de bu siteye uğrayın ve ailenize leziz kahvaltılıklar hazırlayın!

Haber Ara