Dolar

32,5399

Euro

34,8845

Altın

2.426,01

Bist

9.645,02

Sabah Anksiyetesi

Siz de sabah gözlerinizi açar açmaz beyninizde uçuşan düşüncelerle, endişe ve kaygılarla mı başlıyorsunuz güne? Yaşadığınız bu huzursuzluk bir fizyolojik uyarılmaya dönüşür, ardından olası bir ağlama hali ve yetersizlik duyguları gelir. İşte bunlar sabah anksiyetisinin habercisidir ve sadece sabahlarınızı değil tüm günü zehir edebilir.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-16 11:21:56

Sabah Anksiyetesi

KübraSabah anksiyetesi oldukça yaygın görülmektedir ve zorlayıcı bir durumdur. Bilinç altınızda kalıcı ve döngüsel bir akıl yürütmeyle başlar ve günün geri kalanında belli bir şekilde koşullanmanıza neden olur. Henüz güne başlarken, önünüze çıkacak zorluklara ve engellere karşı, olaylarıyaşamadan yoğun korku ve kaygı duymanıza neden olur. Bu nedenle sabah anksiyetesiyle nasıl baş edeceğinizi bilmeniz gerekir.

İşte yapmanız gerekenler

Yataktan çıkın !

Eğer siz de sabah anksiyetesi yaşadığınızı fark ediyorsanız, yatakta kalıp düşüncelerle, kaygı ve korkularla boğuşmak yerine, bunu hissettiğiniz anda yataktan çıkın. Yatakta kalmak sizin daha çok düşünmenize ve içsel diyaloglar kurmanıza neden olacaktır. Rutinden çıkın !

Planlı ve programlı olmak güzeldir. Ancak bu durumda biraz farklı davranmak, her zaman ki planlı işlerinizi iptal etmek ya da zamanını değiştirmek işe yarayacaktır. Sabah kahvesinden vazgeçin!

Bazılarımız için sabah kahvesi olmadan güne başlamak mümkün değildir. Ancak kafein kalp atışlarınızı hızlandırır, zaten artan solunumunuz, terlemeniz ve diğer fiziksel semptomların açığa çıkması için sabah içeceğiniz kahve birinci basamak olabilir. Bu nedenle sabah kahvelerinizi öğleden sonraya ertelemek işe yarayacaktır. Kendinizi sevin ve özen gösterin!

Kişisel bakımlar ve temizlik sizi sakinleştirecektir. Sabah uyandığınızda alacağınız duş ve kişisel bakım kendinizi değerli hissettirecek, olumsuz duygu ve düşüncelerden uzaklaştıracaktır.

Tüm bunlara rağmen sabah anksiyetesiyle baş edemiyorsanız, uyandığınızda yataktan çıkmak istemiyor ve tüm gününüzü düşüncelerle, kaygı ve korkularınızla boğuşarak geçiriyorsanız,bunlarla tek başınıza yüzleşmek zorunda değilsiniz. Bu durum sizin günlük hayatınızı, işinizi, sosyal hayatınızı ve aile hayatınızı etkilemeye başladıysa mutlaka bir uzmandan yardım almalısınız.

Haber Ara