Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Saadet Partisi'nde 'Libya tezkeresi' istifası

TBMM'de Saadet Partili vekillerin Libya tezkeresine 'hayır' oyu kullanmasına parti içinden ilk tepki geldi. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Beykoz Belediye Başkanı Adayı olan Muharrem Kaşıtoğlu, partiden istifa ettiğini bildirdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-02 21:46:47

Saadet Partisi'nde 'Libya tezkeresi' istifası

TBMM'de görüşülen Libya Tezkeresi; AK Parti, MHP ve BBP'nin oylarıyla kabul edildi. CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi ise 'Hayır' oyu kullandı.

Oylamanın ardından partisinin 'hayır' oyu kullanmasına tepki gösteren Muharrem Kaşıtoğlu, Saadet Partisi'nden istifa ettiğini duyurdu.

Kararını sosyal medya hesabından duyuran Kaşıtoğlu, "Son anda hayır oyu kullanan Saadet Partisi'nden istifa etme kararı aldığımı kamuoyuna saygıyla bildiririm. Rabbim Libya Tezkeresi'ne 'evet' kararını hayırlara vesile kılsın" ifadelerini kullandı.

Kaşıtoğlu, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Ebedi düşmanları olduğumuz İsrail, Yunanistan, Güney Kıbrıs ve zalim Mısır yönetimini çok rahatsız eden, Türkiye ile Libya arasında imzalanan "Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası" ile "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası ülke menfaatlerimiz açısından son derece önemliyken 31 Mart seçimlerinde Beykoz Belediyesi Başkan adayı ve halen üyesi olduğum Saadet Partisinin evet oyu kullanacağını açıklamasına rağmen, sonrasında mecliste hayır oyu kullanması anlaşılır gibi değildir. Milli menfaatlerimizi yok sayarak son anda hayır oyu kullanan Saadet Partisi'nden istifa etme kararı aldığımı kamuoyuna saygıyla bildiririm. Rabbim Libya Tezkeresi'ne 'evet' kararını hayırlara vesile kılsın."

Haber Ara