Dolar

32,3636

Euro

34,9440

Altın

2.325,42

Bist

9.079,97

Saadet Partisi Genel Başkanı: Suriye bir harabeye döndü

Karamollaoğlu 'Suriye bir harabeye döndü, kimse de bundan memnun değil' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-18 12:39:18

Saadet Partisi Genel Başkanı: Suriye bir harabeye döndü

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Suriye bir harabeye döndü, kimse de bundan memnun değil. Ümit ederiz ki hükümetler konunun bir an önce çözümü, iç çatışmanın durması için gayret sarf eder. Bu bölgeye dışarıdan müdahaleler olduğu müddetçe, şahsi kanaatimce burada akan kan durmaz, çatışmalar sona ermez" dedi.

Karamollaoğlu, Antakya'da bir otelde düzenlediği basın toplantısında, İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Reyhanlı ilçesinde Katarlı bir yardım kuruluşuyla yetim çocuklar için yaptığı Çocuk Yaşam Merkezi'nin açılışı için kente geldiğini söyledi.

Suriye'nin uzun zamandır kan gölüne döndüğünü vurgulayan Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

"Bu çatışmaların hiç olmamasını arzu ederdik. Yüz binlerce insan hayatını kaybetti, milyonlarca insan evini barkını terk etti. Suriye bir harabeye döndü, kimse de bundan memnun değil. Ümit ederiz ki hükümetler konunun bir an önce çözümü, iç çatışmanın durması için gayret sarf eder. Bu bölgeye dışarıdan müdahaleler olduğu müddetçe, şahsi kanaatimce burada akan kan durmaz, çatışmalar sona ermez. Çünkü dışarıdan gelip burayı tanzim etmek isteyenlerin bir takım niyetleri, hedefleri var. O hedefler değişmeyeceğine göre Suriye probleminin bu bölgede yaşayan insanlar, ülkeler tarafından çözülmesi icap eder."

Çatışmalarda annesi, babasını, yakınını kaybeden çok sayıda çocuğun bulunduğunu, bunlara sahip çıkılması gerektiğini belirten Karamollaoğlu, çocukların bundan sonraki hayatlarına daha rahat devam edebilmesi ve vasıflı birer olarak insan olarak yetişebilmeleri için hayırseverlerin, kurumların gayretin içerisine girmesi gerektiğini, bu anlamda İHH İnsani Yardım Vakfını ve Katarlı yardım kuruluşunu kutladığını dile getirdi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara