Dolar

32,5532

Euro

34,8645

Altın

2.427,81

Bist

9.722,09

Saadet Partisi Genel Başkanı'ndan Ak Parti’ye 'FETÖ' suçlaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu 'Bugün aranıp da bulunamayan FETÖ'cüler, esas itibariyle Ak Parti'nin kendi kadroları içindedir' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-05 15:51:53

Saadet Partisi Genel Başkanı'ndan Ak Parti’ye 'FETÖ' suçlaması

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, dün(4 Aralık) partisinin Genel Merkezi'nde düzenlediği haftalık basın toplantısında konuştu. Karamollaoğlu "Bugün aranıp da bulunamayan FETÖ'cüler, esas itibariyle Ak Parti'nin kendi kadroları içindedir" dedi.

İşte Karamollaoğlu'nun o açıklamaları:

"Bugün aranıp da bulunamayan FETÖ'cüler, esas itibariyle Ak Parti'nin kendi kadroları içindedir. Bilmiyorlar, görmüyorlar değil. Ama "bizden olan FETÖ'cü iyidir, olmayan kötüdür" diye bir mantıkla gidiyor bu iş. İfade etmek istediğim o. Bir de hiç bilmedikleri, farkına varamadıkları, hakikaten kendilerini iyi gizlemiş olanlar vardır belki. Onları da bilemeyiz, onları da devlet açığa çıkaracak. Amma "benim FETÖ'cüm, senin FETÖ'cünden iyidir" mantığı yanlış.

Bu konuda sayın Cumhurbaşkanı'nın başlangıçta yaptığı tespite dikkat etmek, itibar etmek icap eder. "Bunların başı ihabet, ortası ticaret, altı ibadettir" demişti. Alttaki insanların sanki ihanet ediyormuş gibi cezalandırılması da doğru değil. Yüzbinler var. 500 küsür bin insan bu ithamın altında. Böyle yapınca da ister istemez tepki doğuyor o insanlardan. Ben bunu kast ettim. Başka da bir şey aranmamalı."



KARAMOLLAOĞLU AYNI İDDİAYI DAHA ÖNCE DE GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Karamollaoğlu, Temmuz ayında Ak Parti'yi "FETÖ'nün siyasi ayağı" olmakla suçlamış, Twitter hesabından şu ifadeleri kaydetmişti:

“AK Parti kendi içini temizleyemediği için dikkatleri başka tarafa çekmekte ve masum insanların canını yakmakta ne yazık ki hiç çekinmiyor. 15 Temmuz'la alakalı şu soruyu sormak istiyorum, Darbeyi organize edenler nerede, bu işin siyasi ayağı nerede? Üç yıldır biz bu soruya cevap alamıyoruz. Darbeye iştirak ettiğini iddia ettikleri terziye kadar gidip buluyorlar, fakat işin siyasi ayağını bir türlü bulamıyorlar. Olan yine gariban, kimsesi olmayan insanlara oluyor."

AK PARTİ'DEN CEVAP GELMİŞTİ

Ak Parti'den Karamollaoğlu'na tepki gelmiş, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, şunları söylemişti:

"Saadet Partisi Genel Başkanı, partimizi 'FETÖ'nün siyasi ayağı' olarak tanımlamak gibi basiretsiz bir açıklama yapmıştır. Öncelikle bu vahim açıklamayı kınıyoruz. Vatandaşlarımızın her seçimde birinci parti yaptığı partimizi böyle suçlamak siyasi ahlakla bağdaşmaz.

Meşru siyaset alanı içinde her türlü eleştiriyi göğüsleriz. Her anlamlı tartışmada bize karşı olan görüşleri dinler ve görüşlerimizi ortaya koyarız. Ama partimize terör örgütüyle ilişkili tanımlama yapılması siyasi ahlakla bağdaşmaz. Bu iftirayı milletimize havale ediyoruz. FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, AK Parti'den seçilmiş Cumhurbaşkanımızı öldürmek istediği, AK Parti hükümetini silah yoluyla devirmek istediği açıktır. AK Parti'ye atılan bu iftira, FETÖ'nün propagandasına destek veren bir yaklaşımdır. Siyaset adamlığı, hele de parti genel başkanlığı sorumluluk gerektirir. O gece başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, kadroları, darbeciler tarafından hedef alınan partimize bu iftirayı atmak akılla izah edilemez."

Haber Ara