Dolar

32,3199

Euro

35,0659

Altın

2.308,05

Bist

9.079,97

Saadet Partisi: CHP'nin AİHM'e gitmesi yanlış değil

Temel Karamollaoğlu, ‘şaibe’ iddialarıyla gündemden düşmeyen referandumun iptali için CHP’nin AİHM’e başvurmasını destekledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-01 13:25:37

Saadet Partisi: CHP'nin AİHM'e gitmesi yanlış değil

Habertürk'ten Kübra Par'a konuşan Karamollaoğlu, referandum sonucunda başabaş oy oranları çıkmasına ilişkin şunları söyledi:

"Aynı rakamlar ters dönse ve ‘Hayır' çıksaydı, bundan sonra meydana gelecek bütün yanlışlıkların faturasını bize keseceklerdi. Şimdi bütün mesuliyet hükümetin ve cumhurbaşkanının omuzlarında. Tartışmalı olabilir ama yetkiyi almış oldular. Bundan sonra esas soru, bu sonucu doğru okuyup politikalarını buna göre belirleyip belirlemeyecekleri olacak."

YSK'nın mühürsüz oy pusulalarını geçerli saymasını ‘fahiş bir yaklaşım hatası' olarak değerlendiren Saadet Partisi lideri, sorunun Anayasa Mahkemesi'ne giderek çözülemeyeceğini ifade etti:

"Meselenin ne olduğunu araştırmadan acele bir karar verdiler. Hiç kimse kanunun üzerinde değildir. Kanun, ‘Mühürsüz oy pusulaları geçersizdir' diyor. YSK burada fahiş bir yaklaşım hatası sergiledi. Gerekçeleri kabul edilebilir değil. Ancak bu mesele Anayasa Mahkemesi'ne giderek de çözülmez. Anamuhalefet YSK hâkimleri hakkında suç duyurusunda bulunabilirdi."

CHP'nin konuya ilişkin AİHM'e başvurmasının yanlış olmadığını söyleyen Karamollaoğlu şöyle devam etti:

"Gidebilir, ‘Gitmesin' diyemem. Efendim, ‘Türkiye'yi şikâyet ediyorsunuz' diyorlar. Zamanında AK Partililer de bunu yaptılar. Hukuk içinde her yol denenir. Yanlış olduğunu söyleyemem."

 

Haber Ara