Dolar

32,3715

Euro

34,9952

Altın

2.325,99

Bist

9.097,82

Saadet Partili vekilden tepki çeken açıklama

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam’ın 15 Temmuz destanını hedef alan sözlerine şehit yakınlarından ve gazilerden büyük tepki geldi. 15 Temmuz ihanetinin ardından üniversitedeki görevinden ihraç edilen Cihangir İslam, HDP ve CHP ile birçok eyleme katıldıktan sonra Saadet Partisi’nden milletvekili adayı olmuştu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-01 19:51:14

Saadet Partili vekilden tepki çeken açıklama

Meclis kürsüsünden sarfettiği "15 Temmuz'da iki batıl çatıştı" şeklinde başlayan sözleri ile FETÖ'cü hainlerle 15 Temmuz şehit ve gazilerini aynı kefeye koyan Cihangir İslam'a bütün Türkiye'den tepki yağıyor.

SÖZDE ADALET YÜRÜYÜŞÜNDE DE EN ÖNDEYDİ

CHP'li Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'cüler ve işbirlikçileri için düzenlediği sözde "Adalet" yürüyüşünde en önde yer alan Cihangir İslam, HDP'nin hendek siyasetine de destek veren isimlerden biriydi.

SAADET TABANI DA TEPKİLİ

Sık sık FETÖ'ye destek veren çıkışları nedeniyle Genel Başkanlık koltuğunu bırakmak zorunda kalan Mustafa Kamalak'ın ardından Cihangir İslam'ın 15 Temmuz şehit ve gazilerini hedef alan çirkin saldırısı Saadet Partisi tabanında da büyük tepki topladı.

"KENDİ KURGU DÜNYALARINDA MESELEYE NASIL BAKIYORLARSA SÖYLEMLERİ DE BÖYLE OLUYOR!"

Konuyla ilgili A Haber canlı yayınına telefonla bağlanarak konuşan 15 Temmuz Derneği Başkanı Tarık Şebik: "Kişiler siyaseti kişisel ikbal uğruna yaptıkları için bu meseleyi de sözde adalet yürüyüşü yapanlarla, tiyatro diyenlerle el ele kol kola yürüdükleri için aslında söylediği sözlerde de kendi kurgu dünyalarında meseleye nasıl bakıyorlarsa söylemleri de böyle oluyor. Şehit ailelerinin hüznüne hüzün, özlemlerine özlem katıyor bu söylemler. Dolayısıyla kendilerini kınıyoruz, en azından şehit ailelerinden özür dilemesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"TBMM'NİN ONURUNA YAKIŞMADI!"

A Haber canlı yayınına konuşan AK Parti Milletvekili Recep Özel: "Cihangir İslam'ın üslubu TBMM'nin onuruna hiç yakışmadı. Bu çatı altında hiçbir milletvekilinin ağzından çıkmaması gereken cümleleri sarfetti" ifadelerini kullandı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara