Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

S&P'den Türkiye'ye kritik not

Standard & Poor's, Türkiye'yi 'ılımlı yüksek risk' düzeyinden 'yüksek risk' düzeyine çıkardı...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-02 05:13:30

S&P'den Türkiye'ye kritik not

Ajanslarda yer alan haberde; Standard & Poor's, Türkiye'nin risk görünümünü bir kademe yükselterek 'ılımlı yüksek risk' anlamına gelen 4 seviyesinden 'yüksek risk' anlamına gelen 5 seviyesine çekti.

Darbe girişimi sonrasında Türkiye'nin kredi notunu düşüren uluslararası derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, ülkenin risk değerlendirmesinin o ülkede veya o ülkeyle iş yaparken oluşan ve şirketlerin kredi kalitesini etkileyebilecek ekonomik, kurumsal, finansal piyasalar ve yasal riskler göz önünde bulundurularak belirlendiği ifade edildi. 

S&P, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye'nin kredi notunu BB+'dan BB'ye, görünümünü ise 'durağan'dan 'negatif'e indirmişti.

'S&P'NİN ARGÜMANI TAMAMEN YANLIŞ ÇIKTI'

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, geçen hafta yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, Standard&Poor's (S&P) ile çalışmadığını belirtmiş ve şunları söylemişti:

"S&P'nin en büyük argümanı, Türkiye'de siyasi gerilim artacak, Türkiye'nin demokrasisi bir anlamda zorlanacak, tehlikeye girecek, onun için notu indiriyoruz. İnanılır gibi değil tam tersi oldu, Türkiye'de gerilim azaldı, demokrasi güçlendi ve milletimiz daha da kenetlendi. Bunların not indiriminin temel argümanı tabiri caizse tamamen yanlış çıktı."

Haber Ara