Dolar

32,3739

Euro

35,1007

Altın

2.324,58

Bist

9.079,97

S. Arabistan'dan sınıra özel harekat takviyesi

Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve İçişleri Bakanı Muhammed bin Nayif bin Abdulaziz'in, 'terörle mücadele' özel harekat güçlerini dağlık sınır bölgelerine gönderdiği bildirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-15 01:10:10

S. Arabistan'dan sınıra özel harekat takviyesi

Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve İçişleri Bakanı Muhammed bin Nayif bin Abdulaziz'in, 'terörle mücadele' özel harekat güçlerini dağlık sınır bölgelerinde görevlendirdiği ve askerlerin yetkilerini genişlettiği belirtildi.
 
Söz konusu güçlere emniyet birimlerinin, gözaltı, arama, takip, ateş açma gibi yetkilerinin de verildiği ve kararın bu güçlerin eğitimlerinin tamamlaması, askeri teçhizatla donatılmalarını kapsadığı kaydedildi.

Güçlerin görev yerinin net olarak açıklanmadığı ancak Suudi Arabistan Özel Kuvvetler Komutanı Kurmay Albay Abdullah es-Sehyan'ın bugün Yemen'de öldürüldüğünün açıklanmasıyla eş zamanlı gelen bu kararın, Suudi Arabistan-Yemen sınırı için geçerli olduğu şeklinde değerlendirildi. 

Yemen-Suudi Arabistan sınırında sarp sıra dağlar yer alıyor.

Suudi Arabistan sınır muhafızları bugün Yemen halkı için başlatılan ‘Umuda Dönüş' operasyonu kapsamında Yemen sınırında yer alan Necran kentine ek kuvvet gönderildiğini açıklamıştı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara