Dolar

32,3438

Euro

35,1167

Altın

2.306,62

Bist

9.079,97

Rusya 'YPG'yi vurmadık' diyor

IŞİD'e karşı oluşturulan Birleşik Görev Gücü Doğal Kararlılık Operasyonu Komutanı ABD'li Korgeneral Stephen Townsend, Rus ve rejim uçaklarının yanlışlıkla YPG'yi vurduğunu söyledi. Rusya, bu iddiayı yalanladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-02 10:08:56

Rusya 'YPG'yi vurmadık' diyor

Korgeneral Stephen Townsend, çarşamba günü yaptığı açıklamada, "Dün (Salı) Rus ve rejim uçakları DEAŞ'ın elinde olduğunu zannettikleri bir köyü bombaladı. Ancak orası Suriye Arap Koalisyonunun elindeydi Türk ve rejim güçlerinin ilerlediğini görünce DEAŞ'ın oralardan çekildiğini gördüler. DEAŞ çekilince Suriye Arap Koalisyonu o köylere girmişti" diye konuştu.

Townsend'in "Suriye Arap Koalisyonu" dediği, başını YPG'nin çektiği Suriye Demokratik Güçleri.

ABD'li komutan Rus ve rejim saldırıları sonucu ölenlerin olduğunu, ancak rakamları açıklamayacağını söyledi.

Stephen Townsend, iddia ettiği olayın nerede gerçekleştiğini de söylemedi.

RUSYA YALANLADI

Townsend'in bu açıklamasından birkaç saat sonra Rusya Savunna Bakanlığı'ndan iddialara yalanlama geldi.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Suriye'de ABD'nin desteklediği güçlerin bulundukları konumların, Rusya veya Suriye hava kuvvetleri tarafından bombalanmadığı savunuldu.

ABD'li yetkililerin, Suriye'de ABD tarafından desteklenen güçlerin bombalanması ihtimali üzerine kendileriyle daha önce irtibata geçtiği belirtilen açıklamada, herhangi bir kaza yaşanmaması için ABD tarafından verilen koordinatların Rus askeri yetkililer tarafından dikkate alındığı vurgulandı.

Açıklamada, Rusya veya Suriye hava kuvvetleri tarafından ABD yetkililerinin belirttiği koordinatlara herhangi bir saldırı yapılmadığının altı çizilirken, ABD ile "etkin iş birliğinin" devam ettirilerek terör örgütü DEAŞ'a karşı mücadelenin sürdürüleceği kaydedildi.

 

 

Haber Ara