Dolar

32,3675

Euro

34,9615

Altın

2.325,69

Bist

9.125,29

Rusya'yı dünyaya yalancı çıkaracak kanıt

Rusya'nın Türkiye ile ilgili iddialarını çeşitli belgeler yayınlaması yankı uyandırdı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-03 06:52:51

Rusya'yı dünyaya yalancı çıkaracak kanıt

Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesinin ardından ortaya çıkan kriz derinleşiyor. Rusya'nın Türkiye'nin aleyhinde IŞİD ile petrol ticareti yaptığına dair propagandasını belgeler yayınlayarak yankı uyandırsa da belgeleri yalanlayacak yeni bir kanıt bulundu. 

Akşam Gazetesi'nin haberine göre; Türk hava sahasına giren Rus uçağının düşürülmesinin ardından kara propagandaya başlayan Rusya, yalanlarla dolu bir hamle yaptı.

Rusya Savunma Bakanlığındaki basın toplantısında, IŞİD'in  petrol gelirlerine ilişkin kanıt sunma yerine büyük bir fiyaskoya imza atıldı. Savunma Bakan Yardımcısı Anatoly Antonov, basit uydu görüntüleriyle Türkiye aleyhinde komik tezviratlar sıraladı.

Çok sayıda gazetecinin çağrıldığı toplantıda Antonov, “Suriye'den yasadışı şekilde satılan petrolün ana güzergahı Türkiye” dedi ancak ispat edemedi. Uydudan alınan çeşitli tır görüntülerini paylaşan Rus yetkili, bunların  IŞİD ile Türkiye arasındaki sözde petrol ticaretine kanıt olduğunu savundu. Bölgede rutin faaliyet yürüten ticari tır görüntülerinin, “IŞİD ile petrol ticaretine kanıt” olarak sunulması diplomatik skandal olarak kayıtlara geçti.

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara