Dolar

32,3540

Euro

35,1044

Altın

2.324,75

Bist

9.079,97

Rusya yeni füzelerini Suriye'de deneyecek

Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonlarında yeni bir tanksavar füzeyi ilk kez kullanacak.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-28 20:34:39

Rusya yeni füzelerini Suriye'de deneyecek

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Melahat KEMAL

Rusya'nın Suriye'ye gerçekleştirdiği hava saldırılarında ilk kez Hermes tipi tanksavar füzeleri ilk kez kullanacağı açıklandı.

Rus yayın organı Izvetsiya, Rusya'nın Suriye'nin Tartus limanına doğru yol alan Amiral Kuznetsov isimli uçak gemisinde bulunan Ka-52 tipi saldırı helikopterlerini kullanarak Suriye'deki hava operasyonlarında ilk kez Hermes tipi tank savar güdümlü füzeleri kullanacağını aktardı.

"HERMES'LER DAHA ZORLU BİR OPERASYONDA TEST EDİLMİŞ OLACAK"

Izvetsiya'nın haberine göre Rus ordusundan bir kaynak "Hermes füzeleri daha zorlu bir ortamda yani, uçak gemisinden kalkarak havalanacağı bir biçimde test edilmiş olacak" dedi.

Aynı kaynak " Savaş ortamında test edilecek olması, Rus askeri helikopterleri Ka52'lerde kullanımı standart hale gelen füze sisteminin son halini almasına yardımcı olacak" açıklamasında bulundu.

HERMES NE KAZANDIRACAK?

Ka52 tipi saldırı helikopterleri bu şekilde gelişmiş yeni bir füzeye sahip olduğu takdirde, 34 km uzaklıktaki tankları, istihkam hatlarını ve düşman hedeflerini yok edebilecek.

Gerek Rusların gerekse diğer ülkelerin Ataka ve Hellfire gibi hali hazırda sahip oldukları sistemlerin menzilleri 10 km'den az.

Rusya, yeni Hermes sistemini Suriye'de denedikten sonra işler olup olmadığına göre ya geri gönderip revize edecek ya da Ka52 saldırı helikopterlerine adapte edecek.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara