Dolar

32,5789

Euro

34,9913

Altın

2.427,65

Bist

9.722,09

Rusya yaptırımlarına mazoşist benzetmesi

İtalyan parlamentosunda milletvekili olan Paolo Grimaldi, 'Rusya yaptırımlarını uzatmak 'mazoşistlik'' dedi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-16 06:28:59

Rusya yaptırımlarına mazoşist benzetmesi

Ajanslarda yer alan habere göre; İtalyan parlamentosunda milletvekili olan Paolo Grimaldi, AB'nin Rusya'ya yönelik ekonomik yaptırımları 6 ay daha uzatma kararı almasını 'mantıksız bir mazoşistlik' olarak tanımlarken bu kararın hiçbir politik altyapısının da bulunmadığını belirtti.

Ria Novosti'ye açıklamada bulunan Grimaldi, Brüksel'de bugün toplanan AB liderler zirvesinde bu kararın alınmasının AB'nin kendi bindiği dalı kesmeye devam ettiğini ve milyarlarca euroluk zarara yenilerini eklemeye çok hevesli olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Grimaldi, "Aralarında bizim başbakan (Paolo) Gentiloni'nin de bulunduğu AB liderlerinin Rusya'ya uygulanan yaptırımları 6 ay daha uzatma kararı alması, ki bu gelecek yılın 31 Temmuz'una kadar sürecek demektir, politik olarak akıl almaz ve İtalya açısından bakacak olursak da 'mantıksız ve mazoşist' bir eylemden başka bir şey değil" ifadelerini kullandı.

GEÇEN YIL 3.5 MİLYAR EURO ZARAR EDİLDİ

İtalyan vekil, bu yaptırımların İtalyan şirketleri üzerindeki zararının devasa olduğunu ve sadece geçen yıl 3.5 milyar euroluk bir maddi kaybın söz konusu olduğunu kaydetti. Yaptırımları uzatma kararının önümüzdeki birkaç gün içerisinde AB kurumları tarafından resmi olarak onaylanacağı belirtildi.

 

Haber Ara