Dolar

32,3715

Euro

34,9952

Altın

2.325,99

Bist

9.097,82

Rusya yakında, 30 dakika içinde koronayı tespit eden bir cihaz piyasayı sürecek

Rusya, 30 dakika içinde ölümcül koronavirüsünü tespit eden Rus-Japon ortak yapımı bir cihazı önümüzdeki Nisan ayından itibaren uluslararası pazarlarda olacağını açıkladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-16 18:10:37

Rusya yakında, 30 dakika içinde koronayı tespit eden bir cihaz  piyasayı sürecek

5e6f7de942360438792f2614

Rusya, 30 dakika içinde ölümcül koronavirüsünü tespit eden Rus-Japon ortak yapımı bir cihazı yakında uluslararası pazarlarda olacağını açıkladı.

Rus Doğrudan Yatırım Fonu'nun Mütevelli Heyetinin, Çin'de ortaya çıkan ve dünyaya yayılan koronavirüsü için yeni nesil teşhis sistemlerinin üretimine yatırım yapmayı kabul ettiğine dikkat çekti.

Yeni cihaz şu anda korona tespit etmek için SmartAmp moleküler teşhis yöntemini kullanıyor ve kapsamlı bir lavoratuvar test ölçümüne gerek kalmadan korona testinin hızlı bir şekilde sonuçlandırıyor.

Rus ve Japon bilim insanlarının başarılı bir çalışma sonucu geliştirdikleri yeni cihazın, Nisan 2020 tarihinden itibaren kapsamlı bir şekilde piyasaya sürüleceği açıklandı.

Küçük bir çantaya sığabilen korona test cihazının hastaneler, okullar, ofisler, havaalanları ve tren istasyonları gibi kamu kurumlarında rahatlıkla kullanılabileceği bildirildi.

Yeni cihazın enfekte olmuş kişilerin hızlı bir şekilde tespit edilmesinde yardımcı olacağı; böylece enfeksiyonun yayılmasını önlemeye, hastalığın erken aşamalarında tedavi edilmesine ve iyileşme sürecini hızlandıracağı açıklandı

Rusya Denetim ve Tüketiciyi Koruma Federasyonu, Rus-Japon ortak yapımı cihazın test etme sürecini bu ay içinde Ross Potter Nadzor'da bir laboratuvarda başladığını açıkladı.

Rus doğrudan yatırım fonu, bu cihazı Avrupa, Asya ve Orta Doğu'daki dış pazarlarda tanıtmak için gerekli tüm izinleri aldığı bildirildi.

Bu arada BAE, Suudi Arabistan ve Avusturya'daki önde gelen klinikler ve laboratuvarlar, yeni cihazın testinin yüksek doğruluğunu onayladığı ve 500 bin test cihazının alımı için başvuruda bulunduğu açıklandı.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara