Dolar

32,3288

Euro

35,0948

Altın

2.295,22

Bist

9.045,48

Rusya'ya uçuşlar ertelendi mi? Rusya'ya uçuşlar iptal mi edildi?

Rusya'ya uçuşlar ertelendi mi? Rusya'dan Türkiye uçuşlarına ilişkin kritik bir karar geldi. Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova 'Türkiye ile Rusya arasındaki normal ve charter uçuşların sınırlandırmasına karar verildi.' dedi. Peki Türkiye ile Rusya arasında uçuşlar ne zaman normale dönecek. Uçuşlarda sınırlandırma 15 Nisan-1 Haziran arasında geçerli olacak. Peki Türkiye'den Rusya'ya uçuş var mı?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-12 20:40:46

Rusya'ya uçuşlar ertelendi mi? Rusya'ya uçuşlar iptal mi edildi?

Rusya'dan gelen haber Türk turizmcileri üzdü. Bloomberg'in ihaberine göre Rusya Başbakan Yardımcısı Golikova tarafından yapılan açıklamada Türkiye ile Rusya arasındaki normal ve charther uçuşların 15 Nisan-1 Haziran arasında sınırlandırma kararı alındığını vurguladı. Haner sonrası Rusya ile bağlantısı olan kişiler Türkiye ile Rusya arasında uçuşlar durdu mu? sorusunu sormaya başladı. 

Rusya'ya uçuşlar ertelendi mi?

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle çeşitli önlemler alınacağını ifade eden Rusya Başbakan Yardımcısı Golikova, "Türkiye ile Rusya arasındaki normal ve charther uçuşların 15 Nisan-1 Haziran arasında sınırlandırmasına karar verildi." dedi.

Rusya'ya uçuşlar iptal mi edildi?

İstanbul ile Moskova arasında haftada iki uçuş gerçekleştirilebileceğini kaydeden Golikova, "Ayrıca Türkiye'de bulunan Rus vatandaşlarının Rusya'ya dönüşü ve Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin inşasında yer alanların ulaşımı için uçuşlar korunacak." diye konuştu.

Charter uçuş nedir?

Charter uçuş seyahat acentesinin uçağı kiralayarak sefer yapması anlamına gelir. Genelde seferler tarifeli uçuşlara göre daha ucuz olduğu için ucuz uçak anlamına da gelir. Charter demek aslında özel sefer demektir. Seyahat acenteleri özellikle tatil döneminin yoğun olduğu zamanlarda uçak kiralayarak charter seferi oluşturabilir. 

Haber Ara