Dolar

32,5898

Euro

34,7969

Altın

2.416,92

Bist

9.645,02

Rusya'ya işçi getirmek zorlaştı

Rusya’da yabancı ülke vatandaşlarını işe alan şirketler için yeni yasal yükümlülükler yarından (25 Eylül) itibaren yürürlüğe giriyor. İşverenin sorumluluğunu arttıran düzenlemelerle Rusya'ya işçi getirmek 'sıkı düzene' bağlanıyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-24 14:13:52

Rusya'ya işçi getirmek zorlaştı

Rusya'da yabancı ülke vatandaşlarını işe alan şirketler için yeni yasal yükümlülükler yarından (25 Eylül) itibaren yürürlüğe giriyor. İşverenin sorumluluğunu arttıran düzenlemelerle Rusya'ya işçi getirmek 'sıkı düzene' bağlanıyor.

Bakanlar Kurulu'nun belirlediği yeni kurallar altı yıl boyunca geçerli olacak.

Türkrus'un haberine göre; bundan böyle işverenlerin, işe aldıkları yabancı ülke vatandaşlarına kendileriyle bağlantı kurabilmeleri için iletişim bilgilerini vermeleri zorunlu hale getiriliyor. Ülkeye girişte işçilerin bu bilgiye sahip oldukları kontrol edilecek.
 
Şirketler, yabancı çalışanlarının Rusya'daki maddi, barınma ve sağlık ihtiyaçlarının karşılanmasını garanti altına almakla yükümlü olacak.
 
İşverenlerin, işe aldıkları yabancılara Rusya'ya girişlerinde yardım sağlamaları ve ülkeye bir şekilde girdikleri halde kendileri ile bağlantı kuramadıkları çalışanları hakkında güvenlik güçlerini en kısa süre içinde bilgilendirmeleri de yasal zorunluluklar olarak belirlendi.

Şirketlerle ilişiği kesilen yabancı çalışanların Rusya'yı zamanında terk etmelerinin sağlanması da işverenlerin sorumluluğunda olacak. Böylece Rusya'ya belli bir şirket için belli vadede gelen ama işi bırakan çalışanların ülkede kalmaya devam etmelerinin önüne geçilmesi hedefleniyor. 

Çalışma vizesiyle Rusya'ya gelen yabancılarla iş veya hizmet sözleşmesi imzalanması da işverenlerin yükümlülükleri arasında. 
 
Bu kurallara uymayan şahıslara 2-4 bin ruble, yetkili kişlilere  45.000-50.000 ruble, tüzel kişiliklere 400.000-500.000 ruble arası para cezası kesilecek.
 
Tüm bu düzenlemeler en çok inşaat sektörünü etkileyecek.

Haber Ara