Dolar

32,3746

Euro

34,9953

Altın

2.324,31

Bist

9.079,97

Rusya ve PKK arasında gizli toplantı!

Suriye'nin kuzeyindeki Kamışlı'da, Rusya, Suriye ve PKK'nın gizli bir toplantı düzenlediği iddia edildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-19 19:49:44

Rusya ve PKK arasında gizli toplantı!

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Mikhail Bogdanov, Suriye istihbarat başkanı Memlük ve terör örgütü PKK elebaşı Karayılan ile Kamışlı'da bir araya geldi.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Rusya, Suriye ve Murat Karayılan, Kamışlı'da düzenlenen gizli bir toplantıda bir araya geldi.

Suriye'de federal sistem, petrol bölgelerinin durumu, Fırat Kalkanı ve TSK'nın İdlib intikalinin de konuşulduğu toplantıda, Irak'ın kuzeyinde yaşanan gelişmeler de ele alındı.

Irak'taki gelişmelerden kayıpla çıkan  PKK'nın, Suriye'deki varlığını korumaya yönelik girişimlere yöneldiği belirtiliyor.

KANDİL'E OPERASYON İHTİMALİ

TSK ve İran Silahlı Kuvvetleri'nin ortak Kandil operasyonu ihtimaline karşılık, PKK'nın Suriye'ye taşınma fikrinin, toplantıda masaya yatırıldığı öne sürülüyor.

IKBY'ye yakın kaynaklar, Memlük ile Karayılan arasındaki müzakerelerde yarı-özerklik karşılığında petrol ve su kaynaklarının Suriye yönetimine devredilmesini görüştüğünü açıkladı.

10 KASIM'DA YENİ BİR TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRECEKLER

10 Kasım'da Rusya'nın Suriye'deki en büyük üssü Hmeymim'de 100 kişilik bir heyetle konunun daha geniş çerçevede ele alınması kararlaştırıldı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara