Dolar

32,5179

Euro

34,7280

Altın

2.491,77

Bist

9.548,09

Rusya ve İsrail'in ortak askeri tatbikat başlattığı iddiası

Rusya ve İsrail'in ortak askeri tatbikat başlattığı iddiası

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-16 15:24:49

Rusya ve İsrail'in ortak askeri tatbikat başlattığı iddiası
Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), Rusya ve İsrail'in ortak askeri tatbikat başlattığı yönündeki haberleri, "Esed rejimi ve İran'ın işbirliğinde Suriye'nin egemenliğini ihlal ettiği" şeklinde değerlendirdi.

SMDK'dan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu tatbikat kınanarak, "işgalci güçleri ülkeye çekme, Suriye'yi terör yuvası haline getirme ve ülke egemenliğinin ihlal edilmesi" Beşşar Esed rejiminin sorumluluğunda olduğu belirtildi.

Açıklamada, başta BM olmak üzere tüm uluslararası kuruluşlara, Esed rejimi ve bu rejimin işgalci güçlere sunduğu kolaylıkların (Rusya ile İran) meşru olmadığının ilan edilmesi, söz konusu kolaylıkların, ülkenin egemenliğini ve uluslararası kanunların ihlali olarak görülmesi çağrısında bulunuldu.

Rusya ve İsrail hava güçlerinin, Suriye hava sahasında "iki ülkenin uçaklarının güvenliği sağlama amacıyla" ortak askeri tatbikat başlattığı yönünde dün Rusya Savunma Bakanlığı'na dayandırılan haberler yayınlanmıştı. Bunun yanı sıra Suriye konusunda koordinasyon için ABD ve Rusya yakınlaşmasından söz ediliyor.

İsrail ordusundan 9 Ekim'de yapılan açıklamada da Rusya ve İsrail genelkurmay başkan yardımcılarının İsrail'de bir araya gelerek, "iki ülke orduları arasında bölgede güvenlik önlemleri mekanizması kurulması" konusunu görüştüğü bildirilmişti.

Haber Ara