Dolar

32,3363

Euro

35,1837

Altın

2.247,09

Bist

8.718,11

Rusya ve İran’dan, ABD’ye suçüstü!

Rusya ile İran, ABD’nin geniş bir siber casusluk ağını tespit ederek çökerttiklerini ve Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) ajanlarının yakalandığını açıkladı. İran Ulusal Savunma Yüksek Konseyi Ali Şaman, CIA ajanlarının listesini müttefik ülkelerle paylaştıklarını ve bu ajansların müttefikleri tarafından yakalandığını kaydetti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-17 18:25:10

Rusya ve İran’dan, ABD’ye suçüstü!

buyuk_151

Rusya ile İran, ABD'nin geniş bir siber casusluk ağını tespit ederek çökerttiklerini ve Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) ajanlarının yakalandığını açıkladı. Açıklamalar iki ülke tarafından aynı saatlerde ayrı ayrı yapıldı.

İlk açıklama Tahran yönetiminden geldi. Devlet televizyonu IRIB'ın haberine göre İran Ulusal Savunma Yüksek Konseyi Ali Şamani ABD'nin geniş bir siber casusluk ağını tespit ederek çökerttiklerini bildirdi. Şamani, CIA ajanlarının listesini müttefik ülkelerle paylaştıklarını ve bu ajansların müttefikleri tarafından yakalandığını kaydetti.

İran'ın açıklamasından kısa süre sonra Moskova'dan da benzer bir açıklama geldi. RIA ve TASS haber ajansları adı belirtilmeyen bir güvenlik kaynağına dayandırdıkları haberde, Rus yetkililerin ABD'den Rus altyapısına yönelik siber saldırıları girişimlerinin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Öte yandan, ABD Başsavcılığı geçtiğimiz yıl mart ayında dokuz İranlının devlete ait sunuculara, pek çok firma ve üniversitenin veritabanına siber saldırıda bulunmak suçundan arandığını duyurmuştu.

Haber Ara