Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Rusya ve IKBY arasında 'istihbarat' alışverişi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkan Yardımcısı Diyar Amin, St. Petersburg Ekonomi Forumu (SPIEF) kapsamında Rus yetkililerle terörle mücadeleye ilişkin istihbarat alışverişinde bulunmayı planladıklarını söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-01 16:49:52

Rusya ve IKBY arasında 'istihbarat' alışverişi

İzvestiya gazetesine konuşan Amin, SPIEF'te bir araya gelecek olan Rus ve Kürt tarafların IŞİD'le mücadelede gerekli olan istihbarat verilerini birbirlerine iletmeyi planladıklarını kaydetti.

'KÜRTLER, ABD'NİN YANINDA RUSLARIN DA DESTEĞİNİ BEKLİYOR'

Amin, "Kürtlerin ABD'nin yanı sıra Rusya'dan da destek beklemesi tamamen anlaşılır bir durum. Erbil, Rusya'yla terörle mücadele için gerekli istihbarat alışverişi yapmak istiyor" ifadelerini kullandı.

'RUSLARI IKBY'DEKİ PETROL VE DOĞALGAZ PROJELERİNE BEKLİYORUZ'

Öte yandan Amin, Rusya'dan IKBY'deki petrol ve doğalgaz projelerine yatırım yapmalarını isteyeceklerini söyledi. Amin, "Erbil, Moskova'yı IKBY'de petrol ve doğalgaz sektörüne daha aktif yatırımlar yapmaya teşvik etmek istiyor. Görüşmelerde ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi de ele alınacak" dedi.

PUTİN VE LAVROV, BARZANİ'YLE GÖRÜŞECEK

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, SPIEF kapsamında IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani'yle görüşecek.

Haber Ara