Dolar

32,5275

Euro

34,7472

Altın

2.493,29

Bist

9.524,59

Rusya ve Hollanda arasında gerilim

Rusya, sık sık ABD dahil olmak üzere yabancı ülkeler tarafından saldırı ve casusluk yapmakla suçlanıyor.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-10 13:47:28

Rusya ve Hollanda arasında gerilim

Timetürk Çeviri

Birkaç gün önce İngiltere, Rusları birçok uluslararası kuruma karşı siber saldırı yapmakla suçladı.Son olarakHollanda, Moskova'yı merkezi Lahey'de bulunan (OPCW) Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nühacklemekle suçladı.

Amsterdam, uluslararası bir kurumun merkezine yakın bir yerde, bir otelin otoparkına elektronik ekipmanla dolu bir araç yerleştirdiğini iddiaettiği dört Rus casusunu ihraç etti.

OPCW,Suriye'ninDuma kentindekimyasal bir saldırı düzenlediğini iddia ettiği eski ikili ajan SergeiSkripal'in İngiltere'de zehirlenmesiniaraştırdı.Batılılara göre;bu saldırıRuslar tarafından desteklenen Şam rejimince yapıldı.

Rus yetkililer bu olaylara çok hızlı tepki verdiler. Hollandalı yetkililerin, Rus casuslarının nisan ayında OPCW karargahınıhacklemeye çalıştıklarına dair hiçbir kanıtları olmadığını açıkladılar.İtalya Dışişleri Bakanı ile birlikte düzenlediği basın toplantısında konuşan Rus Dışişleri Bakanı SergeyLavrov, pazartesi günü yaptığı açıklamada, uzmanlarının Hollanda'ya seyahatleri hakkında bir gizli bir çalışma  olmadığını söyledi. Uzmanların otele taşındıklarında saklanmadıklarını fakat Hollanda makamlarınca açıklama yapılmadan tutuklandıklarını belirtti.Olayların yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını düşündüğünü açıkladı.

Rusya yetkilileri, önümüzdeki günlerde Rusya ile Hollanda arasındaki ilişkilerin daha da artabileceğinden ve Rusya'nın Moskova Büyükelçisi'nin bu davayı araştırmak için Dışişleri Bakanlığı'nda pazartesi günü toplandığını söylediler.

 Kaynak: AmosTraoré, Lanouvelletribune

Haber Ara