Dolar

32,4967

Euro

34,5866

Altın

2.497,31

Bist

9.548,09

Rusya Uzay Ajansı Roscosmos: Callisto Uydusu insan yaşamına elverişli üçüncü üs

Rusya’da bir devlet şirketi olan “Roscosmos”, Jüpiter’in ikinci büyük uydusu Callisto’yu Ay ve Mars’tan sonra üs olarak kullanabileceği üçüncü seçenek olarak açıkladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-18 19:37:53

Rusya Uzay Ajansı Roscosmos: Callisto Uydusu insan yaşamına elverişli üçüncü üs


Roscosmos Şirketi müdürü Alexander Bloshenko, TASS'a yaptığı açıklamada, ‘Callisto, bilim topluluğunun görüşüne göre, Ay ve Mars'tan sonra insanlar için bir üs düzenlemenin en uygun olduğu yerde Güneş Sistemi'nde üçüncü sırada yer alıyor' dedi.

Callisto Jüpiter'in ikinci, Güneş sisteminin de büyüklük olarak üçüncü uydusu olarak kabul ediliyor. İnsan yaşamsal fonksiyonlarının bir üs olarak devamını sağlayabileceği “Callisto” Güneş sistemi içerisinde en yaşlı ve en çok yarası olan uydu olarak kabul ediliyor.

 

WhatsApp Image 2020-09-18 at 19.50.57 (1)

Callisto uydusu diğer uydulardan ve sistemlerden farklı olarak en fazla krater yoğunluğuna sahip uydu olarak biliniyor.
Yarı buzul yarı kaya kabul edilen Callisto'nun 4 milyar yıldır yüzeyi hiç değişmedi. Güneş sisteminin en eski uydusu olmasının yanında karbondioksit, toz, silkat ve kaya parçalarından oluşan bir iç yapıya sahip bir sistem olarak diğer sistemlerden ayrılıyor.

Roscosmos Müdürü Bloshenko, Callisto'nun üzerinde buzsuz bir okyanusun varlığına dikkat çekerken, uydunun sıcak bir merkezi çekirdeğe sahip olduğunu da açıkladı. Sismik aktivitelerle kaydettikleri bu uydu gelişmelerini umut vaadedici çalışmalar olarak açıkladı.

 

 

Haber Ara