Dolar

32,3264

Euro

35,0746

Altın

2.300,17

Bist

8.994,25

Rusya: Türkiye ile zor ilişkilerimiz var

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Rusya’nın Türkiye ile farklı konularda zor, ancak sonuç veren bir ilişkilerin olduğunu söyledi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-17 11:28:43

Rusya: Türkiye ile zor ilişkilerimiz var

Kazak tengrinews.kz sitesine açıklamalarda bulunan Rusya Savunma Bakanı Şoygu, "Türkiye ile ilişkilerden söz edecek olursam, kolay olmayan, çok zorlu, ancak çok da sonuç veren çalışmalarımız var. Bunlar ortak çalışmalarımız. Zor olmasının nedeni ise engellenmemiz, Türkiye'nin NATO üyesi olmasının engel yaratması. Bu elbette bir engel" ifadelerine yer verdi.

Bununla birlikte, işbirliği yapan iki ülkeden birinin NATO üyesi olup diğerinin olmayışının kendi başına eşsiz bir tecrübe olduğunu belirten Şoygu, şöyle devam etti:

"Ancak bu ülkeler ortak bir dil buluyor, ortak çalışmalar, operasyonlar yürütüyor, imkansız görülen yerlerde dahi uzlaşma noktası buluyor. Çözüm yöntemleri buluyoruz. Sözgelimi İdlib'deki gerilimi azaltma bölgesi. Bize göre, Suriye'de gerilimi azaltma bölgesinin kurulması, bu tür krizlerin çözümünde yeni bir sayfa, yeni bir mekanizma."

Şoygu, Rusya ve Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde ortak devriye gerçekleştirdiğini de hatırlattı.

Şoygu, "Teröristlerle birlikte mücadele ediyoruz. Ortak hava sahasında da sık sık birlikte çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Çok sayıda geçiş noktasını düzenliyor ve kontrol ediyoruz, göçmenlerle birlikte ilgileniyoruz" dedi.

Şoygu,Rusya ile Türkiye'nin Dağlık Karabağ'daki durumun çözüme kavuşturulması konusunda işbirliği yaptığına da dikkat çekti.

Haber Ara