Dolar

32,3218

Euro

35,0855

Altın

2.300,02

Bist

9.060,56

Rusya: Türkiye ile anlaştık Suriye'de muhalifleri militanlardan ayrıştıracağız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov 'Rusya ile Türkiye'nin Suriye'deki muhaliflerin militanlardan ayrılması konusunda mutabakat sağladığını' söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-28 15:37:39

Rusya: Türkiye ile anlaştık Suriye'de muhalifleri militanlardan ayrıştıracağız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'da Güney Sudan Dışişleri Bakanı Awut Deng Acuil ile düzenledikleri ortak basın toplantısında dün Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptıkları telefon görüşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sputnik'in haberine göre, Lavrov, "Militanlar İdlib'den çıkmaya devam ettikçe radikal grupların etkisi daha da artıyor. Bu nedenle, dün Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla yaptığımız telefon görüşmesinde bu konuyu etraflıca istişare ettik. Siyasi sürece katılmaya hazır olan vatansever silahlı muhaliflerin BM Güvenlik Konseyi tarafından terörist olarak tanınan gruplardan ayrılmasına ilişkin mutabakatın uygulanması için daha net bir çalışma yapılması konusunda anlaştık. Bunun yerine getirilmesi gerekli" dedi.

Lavrov, Rusya ve Türkiye'nin söz konusu mutabakatı en kısa sürede hayata geçirme niyetinde olduğunun altını çizdi.

Lavrov, "Silahlı gruplardaki militanlar, teröristlerle iletişimi tamamen kesmeli. Teröristler de silah bırakmalı, zira onlara hiçbir şekilde merhamet gösterilemez" diye konuştu.

 

Haber Ara