Dolar

32,3655

Euro

34,9616

Altın

2.325,42

Bist

9.079,97

Rusya, Trablus'tan endişeli

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Trublus'ta yaşanan gelişmelerden dolayı endişeli olduklarını açıkladı...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-18 00:05:01

Rusya, Trablus'tan endişeli

Ajanslarda yer alan habere göre; Libya'nın başkenti Trablus'taki yeni gerilimden duyulan endişeyi dile getiren Rusya Dışişleri Bakanlığı, bölgedeki tehlikeye dikkat çekti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, “Moskova, Libya'nın başkentindeki yeni gerilimi büyük bir endişeyle karşıladı. Şiddetin tırmanması ve ülkenin, Libya ve genel olarak bölge için yıkıcı sonuçlara yol açabilecek çok daha büyük kaosa sürüklenmesi tehlikesi artıyor” dendi.

Libya'da çatışan tüm tarafları itidali korumaya ve Skhirat anlaşması çerçevesinde hareket etmeye çağıran bakanlık açıklamasında, “Bir kez daha teyit ederiz ki ulusal iktidar kurumları ile birleşik kuvvet yapılarının oluşumuyla ilgili tartışmalı konular sadece ve sadece müzakere masasında, yapıcı diyalog yoluyla çözüme kavuşturulmalı” ifadelerine yer verildi.

ÇATIŞMALAR ALEVLENDİ

Libya'daki askeri ve siyasi durum son günlerde daha da karmaşık hale geldi. Gelen bilgilere göre Trablus merkezli Ulusal Kurtuluş Hükümeti'nin eski başkanı Halife Gveyl, kendine sadık silahlı milis birliklerinin desteğiyle televizyon binasını ve bazı devlet binalarını ele geçirdi. Gveyl, televizyon konuşmasında, başkentte olağanüstü hal ilan ederken ülkedeki tek meşru yürütme gücünün Ulusal Kurtuluş Hükümeti olduğunu duyurdu. Öte yandan Ulusal Uzlaşı Hükümeti lideri Faiz es Sirac, ‘darbecilerin' bu çıkışını sert bir dille kınayarak kontrolündeki güvenlik güçlerine darbe organizatörleri ile katılımcılarını gözaltına ve cezalandırma emrini verdi. Trablus'ta çatışmaların devam ettiği belirtiliyor.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara