Dolar

32,6214

Euro

34,6917

Altın

2.525,37

Bist

9.524,59

'Rusya tarihin yanlış tarafında duruyor'

Spicer, 'Kendi halkına karşı kimyasal silah kullanan bir yönetimin ülkesine barış getirmesi mümkün olamaz.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-11 23:43:42

'Rusya tarihin yanlış tarafında duruyor'

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, Beyaz Saray'daki günlük basın brifinginde, ABD'nin Suriye'ye verdiği kimyasal silah tepkisine ve Esed rejimin geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kendi halkına karşı kimyasal silah kullanan bir yönetimin ülkesine barış getirmesinin mümkün olamayacağını vurgulayan Spicer, "Esad iktidarda olduğu sürece barışın hakim olduğu bir Suriye mümkün olamaz." diye konuştu.

ABD'nin 2. Dünya Savaşında bile kimyasal silah kullanmadığını ifade eden Spicer, "Hitler bile kimyasal silahlar kullanacak kadar alçalmamıştı." ifadesini kullandı. Spicer, daha sonra sözlerini düzeltme ihtiyacı hissetti. Kastının "Hitler'in Esad gibi aynı yöntemle kendi halkına sarin gazı kullanmadığını" ifade etmek olduğunu belirten Spicer, daha sonra yazılı bir açıklama yaparak sözlerinin Holocaust ile karşılaştırılmaması gerektiğine vurgu yaptı.

"RUSYA, TARİHİN YANLIŞ TARAFINDA DURUYOR"

Esed rejimine her türlü desteği veren Rusya'yı, "tarihin yanlış tarafında" durmakla suçlayan Spicer, "Rusya, Kuzey Kore, Suriye ve İran ile yan yana duruyor ve Rusya hariç diğerleri başarısız devletler. Bu durumda Rusya'nın kendini (uluslararası toplumdan) izole ettiğine şüphe yok." dedi.

Spicer, Esed rejiminin halihazırda kimyasal silahlara sahip olmaması gerektiğini ve ilgili anlaşmaya Rusya'nın da imza attığını hatırlatarak, Moskova'nın Şam üzerindeki etkisini, kimyasal silahların bir daha kullanılmamasına harcaması gerektiğini söyledi.

 

Haber Ara