Dolar

32,5344

Euro

34,9360

Altın

2.439,30

Bist

9.716,77

Rusya, Suriye’nin savunma sistemlerini güçlendirmeye karar verdi

Rusya Devlet Başkanı Putin, müttefiki Suriye’nin, kazara Rus uçağını imha etmesinden dolayı Beşşar Esed rejiminin savunma sistemlerinin yeteneklerini güçlendirmeye karar verdi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-24 18:04:17

Rusya, Suriye’nin savunma sistemlerini güçlendirmeye karar verdi

TIMETURK | ÇEVİRİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, müttefiki Suriye'nin,kazara Rus uçağını imha etmesinden dolayı Beşşar Esed rejiminin savunma sistemlerinin yeteneklerini güçlendirmeye karar verdi.

France24, Ortadoğu haberlerindeki yazısına göre; Putin, bugün telefonda Esed ile görüştü. Görüşmesinde S-300 hava savunması sisteminin Suriye'ye gönderilmesi için müttefiki Esed'i bilgilendirdi. Bir hafta önce Suriye uçaksavar savunma sistemleri yanlışlıkla bir Rus uçağını düşürmüştü.

Rus Cumhurbaşkanı, Suriye'deki Rus birliklerinin güvenliğini sağlamak ve modern sistemlerin sağlanması için ek tedbirler alma kararını Esed yönetimine bildirdi. Bu karar, daha önce Akdeniz Savunma Bakanı Sergey Shoigu tarafından açıklanmıştı.

2010 yılında İsrail'in muhalefeti sebebiyle teslim edilmemiş olan bataryalar iki hafta içinde teslim edilecek.

Akdeniz Savunma Bakanı Sergey Shoigu, bu uçaksavar savunma sistemlerinin,uçakları 250 kilometreden daha uzak bir mesafeden yakalayabildiğini ve aynı anda havada birkaç hedefi vurabileceğini savundu.

 

 

Haber Ara