Dolar

32,3773

Euro

35,0633

Altın

2.326,09

Bist

9.079,97

'Rusya Suriye istihbaratını Türkiye ile paylaşıyor'

İzvestiya gazetesi, Moskova'nın Fırat Kalkanı operasyonu için Ankara ile istihbarat paylaşımında bulunacağını iddia etti. Anlaşma Putin'in İstanbul ziyareti sırasında gerçekleşti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-24 16:53:59

'Rusya Suriye istihbaratını Türkiye ile paylaşıyor'

Al Jazeera'nin haberine göre; İstihbaratın Fırat Kalkanı Harekâtı için verildiği vurgulanan açıklamada, Ankara'nın da bilgi paylaştığı belirtildi. Rusya Parlamentosu Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komisyonu Başkanı Birinci Yardımcısı Franz Klintsevich, Moskova'yla Ankara'nın Suriye'deki Fırat Kalkanı Harekâtı için istihbarat paylaşımında bulunduğunu açıkladı.

Tass haber ajansının Rus Izvestiya gazetesine dayandırdığı habere göre, geçen hafta görüşen Vladimir Putin ve Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'deki Fırat Kalkanı Harekâtı için istihbarat paylaşımı konusunda anlaşmaya vardı.

Franz Klintsevich, Türkiye'nin Rusya, Suriye, Irak ve İran'ın yer aldığı istihbarat havuzuna katıldığını söyledi. Klintsevich, "İlgilerini çekebilecek telsiz dinlemelerini, radarlardan elde edilen bilgileri ve görsel istihbarat bilgilerini Türklere veriyoruz. Karşılığında onlar da bizimle bilgi paylaşıyor. Türklerin özel hizmetleri ve ajan ağı Suriye'de çok etkin" diye konuştu.

''ERDOĞAN VE TÜRK YÖNETİMİ RUSYA'YLA ANLAŞMA YAPABİLECEKLERİNİ ANLADI''

İki ülke arasındaki ilişkilerin darbe girişiminden sonra güçlendiğini söyleyen Klintsevich, "Türkiye bir NATO ülkesi olsa da, dolaylı olarak bazı Batılı güçlerin işi olabilecek darbe girişiminden dolayı çok rencide oldular. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk yönetimi Rusya'yla anlaşma yapabileceklerini anladı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Salı akşamı telefonda görüştüğü Rus lideri Putin'le Halep için yaptıkları 'mutabakatı' anlatmıştı. 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara