Dolar

32,3068

Euro

35,0599

Altın

2.307,54

Bist

9.079,97

Rusya, Suriye'deki bir yılını değerlendirdi

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov Rus hava güçlerinin Suriye'deki 1 yılını dolduran hava operasyonları ile ilgili açıklama yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-30 15:05:00

Rusya, Suriye'deki bir yılını değerlendirdi

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'a göre Rus hava güçlerinin Suriye'deki 1 yılını dolduran hava operasyonlarının en önemli sonucu, savaşçı grupların başkent Şam'ı ele geçirememiş olması.

Peskov, "Operasyonun sonuçlarını askeri uzmanlar değerlendirilecektir fakat herhalde, IŞİD, El Kaide ve Nusra'nın şu anda Şam'da oturmuyor olması, hava güçlerimizin Suriye'nin meşru silahlı güçlerine verdiği desteğin en olumlu sonucu" dedi.

Peskov, operasyonun bu kadar uzun sürmesinin Kremlin'de beklenip beklendiğine dair soruya da şu yanıtı verdi: "Hatırlarsınız ki Başkomutan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin operasyonun başlaması emrini verdiğinde bu operasyonun ne kadar süreceğine dair bir değerlendirmede bulunmamıştı."

''GÜVENİLİR BULMUYORUZ''

Peskov, Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin, Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonlarında 9 bin 364 kişinin öldüğü şeklindeki iddiasına ilişkin olaraksa "İngiltere'de bulunan bu kuruluşun Suriye'de olanlarla ilgili verdiği bilgileri güvenilir bulmuyoruz" dedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara