Dolar

32,3691

Euro

34,9843

Altın

2.326,26

Bist

9.079,97

Rusya, Sudan ordusunu eğittiklerini açıkladı

Rusya Dışişleri Sözcüsü Zaharova, Rus özel güvenlik şirketlerinin Sudan ordusuna askeri eğitim verdiğini açıkladı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-24 12:44:13

Rusya, Sudan ordusunu eğittiklerini açıkladı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rus özel güvenlik şirketlerinin Sudan'da ordu güçlerini eğittiğini açıkladı.

Böylece Moskova, aralık ayından bu yana hükümet karşıtı protestoların devam ettiği Sudan'daki varlığını ilk kez kabul etmiş oldu.

ZAHAROVA'DAN AÇIKLAMA

Ancak Sudanlı askerlerin özel güvenlik firmaları tarafından eğitildiğini belirten Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, "Devlet organlarıyla bir ilgisi olmayan Rus özel güvenlik şirketleri Sudan'da faaliyet yürütüyor." ifadelerini kullandı.

Zaharova söz konusu açıklamayı, İngiliz basınında Rus paralı savaşçıların Sudan'daki protestoların bastırılmasında Ömer el Beşir hükümetine destek verdiği yönündeki haberlerin ardından yapmak zorunda kaldıklarını bildirdi.

Rus Sözcü, "Özel güvenlik firmalarının görevi, Sudan Cumhuriyeti'nin ordu ve kolluk kuvvetleri personelinin eğitimi ile sınırlı." dedi.

Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin resmi verilerine göre, 2017'den bu yana Sudan'a giden Rus vatandaşlarının sayısında ciddi bir artış olduğunu görülüyor.

Rusya, iktidardaki Ulusal Kongre Partisi'nin liderliğini de yürüten Sudan Devlet Başkanı Ömer el Beşir'in en ciddi destekçilerinden.

Bu arada Rusya'nın Suriye'deki askeri faaliyetleri hakkında oldukça az bilgi sahibi olunsa da Rus özel güvenlik şirketi mensubu binlerce savaşçının Beşşar Esad hükümeti için gizlice savaştığı sonradan ortaya çıkmıştı.

Ancak özel savaşçıların Suriye'deki askeri üslerde kalmasına rağmen Moskova yönetimi, söz konusu kişilerin varlığını reddediyor. (Euronews)

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara