Dolar

32,3646

Euro

34,9562

Altın

2.325,40

Bist

9.079,97

'Rusya sınırına NATO tugayı konuşlandırma' çağrısı

ABD merkezli düşünce kuruluşu RAND, ‘Rusya'nın NATO'ya karşı zafer kazanmasını önlemek' için topçu ve hava güçleriyle desteklenen İttifak'a (NATO'ya) bağlı yedi tugayının Rusya'ya yakın Baltık ülkelerine konuşlandırılması çağrısı yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-02 16:07:51

'Rusya sınırına NATO tugayı konuşlandırma' çağrısı

Sputnik'in haberine göre RAND analist David Shlapak, Rusya'nın hızlı bir zafer kazanmasının önüne geçmek için topçu kuvvetleri ve hava güçleriyle desteklenen ‘yedi NATO tugayının yeterli olacağını' savundu.

‘BİRLİKLER SAVAŞA HAZIR HALDE TUTULMALI'

Oluşabilecek bir kriz durumunda söz konusu birlikleri Avrupa'dan sevk etmenin neredeyse imkansız olacağını kaydeden Shlapak, birliklerin Baltıklar ülkelerinde konuşlandırılması ve savaşa hazır halde tutulması gerektiğini belirtti.

Shlapak, muhtemel bir çatışma durumunda, bölgede halihazırda konuşlandırılan NATO güçlerinin Estonya ve Letonya'yı savunamayacağı kaydetti.

‘SAVAŞ OYUNLARINDA NATO SAVUNMASI KISA SÜREDE DÜŞÜYOR'

Shlapak, “NATO, bir Rus saldırısı karşısında en kırılgan üye ülkeleri savunmaya hazır değil. RAND'ın gerçekleştirdiği savaş oyunlarında NATO savunmasının 36-60 saat arasında düştüğü görüldü” dedi.

‘ABD ORDUSU, BİRLİKLERİNİ SAVUNMA HAZIR DEĞİL'

Diğer RAND analistleri de Rusya'dan gelecek bir taktik hava saldırısında, ABD ordusunun birliklerini savunmaya hazır olmadığı görüşünü dile getirdi.

Onlardan biri olan Timothy Bonds, ABD'nin kısa menzilli saha savunma sistemlerine ihtiyacı olduğunu, Rus hava güçlerini ABD'nin kara birliklerinden uzak tutmanın büyük önem taşıdığını ifade etti.

‘RUS HAVA GRUBU, ABD KARA BİRLİKLERİNİ İMHA EDECEK GÜÇTE'

Bonds, Rus savaş uçaklarının ve helikopterlerinin ABD kara birliklerini imha edecek güçte olduğunu da vurguladı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara