Dolar

32,3712

Euro

34,9854

Altın

2.326,10

Bist

9.065,54

Rusya Savunma Bakanlığı: IŞİD'in 'savaş bakanı' öldürüldü

Rusya Savunma Bakanlığı, IŞİD'in 'savaş bakanı' Gulmurod Halimov'un Rus Hava Kuvvetleri'nin Suriye'nin Deyr ez Zor kentinin yakınındaki teröristlerin komuta merkezine gerçekleştirdiği hava saldırısında öldürüldüğünü duyurdu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-08 09:42:19

Rusya Savunma Bakanlığı: IŞİD'in 'savaş bakanı' öldürüldü

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, IŞİD'in ‘savaş bakanı' olarak bilinen ve daha önce de öldürüldüğü iddia edilen Gulmurod Halimov'un Deyr ez Zor yakınlarında Rus jetleri tarafından gerçekleştirilen hava saldırısında öldürüldüğü belirtildi.

Açıklamaya göre, Suriye ordusunun operasyonlarının görüşüldüğü komuta merkezinde, Tacikistan asıllı ve daha önce Tacikistan ordusunun özel kuvvetler biriminde görev yapmış olan ve daha sonra IŞİD'e katılan ‘savaş bakanı' Gulmurod Halimov da vardı.

Açıklamada "Elimize ulaşan ve doğrulanan bilgilere göre, öldürülen militanlar arasında 4 etkili komutan da vardı. IŞİD eğitim kamplarına yeni militanların atanması ve mali işlerden sorumlu ‘Deyr ez Zor Şerifi' Ebu Muhammed El Şimali ve ‘savaş bakanı' Gulmurod Halimov da vardı" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Halimov'un aldığı ölümcül bir yaradan dolayı hayatını kaybettiği de vurgulandı.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara