Dolar

32,5192

Euro

34,8443

Altın

2.430,41

Bist

9.645,02

'Rusya, Ortadoğu'da hayati rol oynuyor'

Ürdün Kralı Abdullah, Ortadoğu'daki sorunların çözümünde Rusya'nın ve Devlet Başkanı Putin'in rolünün hayati öneme sahip olduğunu belirtti...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-26 04:10:09

'Rusya, Ortadoğu'da hayati rol oynuyor'

Ajansların haberine göre; Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, temaslarda bulunmak üzere Moskova'ya gelen Ürdün Kralı Abdullah'la görüştü.

Kremlin Sarayı'nda gerçekleşen görüşmede konuşan Kral Abdullah, Rusya ve Ürdün arasında güçlü ilişkiler bulunduğunu söyledi.

Kral Abdullah, görüşmenin Ortadoğu'daki gelişmeler ve İsrail-Filistin ilişkileri gibi konuların değerlendirmesi adına önemli olduğunu dile getirdi. 

Rusya'nın Ortadoğu'daki güncel sorunların çözümünde 'hayati rol' oynadığını belirten Abdullah, "Uzun zamandır Suriye krizine çözüm arıyoruz. Ve burada tüm tarafların barışçıl bir çözüm için müzakere masasına oturması adına sizin ve ülkenizin oynadığı rol hayati öneme sahip" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin de, iki ülke hükümetinin ilişkileri geliştirmek adına temas halinde olduğunu ifade ederek, görüşmenin bu temasları geliştirmek namına önem taşıdığını ifade etti.

Haber Ara