Dolar

32,3544

Euro

35,1415

Altın

2.301,58

Bist

9.079,97

Rusya olmazsa Avrupa

Rusya’nın Türk tarım ürünleri üzerindeki yasaklamayı bir türlü kaldırılmaması yaş sebze-meyve ihracatçısını yeni pazarlara yöneltiyor. Türkiye Yaş Sebze Meyve İhracatçı Birlikleri Başkan Yardımcısı Mustafa Satıcı, “Kapılar açılmazsa ‘B’ planı devreye girer ürünlerimizi başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere Balkanlar, Ortadoğu ülkeleri ve Türkiye cumhuriyetlerine satarız. Ne bizim ürünümüz ortada kalır, ne de onlar aç kalır” diye konuştu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-12 10:03:25

Rusya olmazsa Avrupa

Hürriyet'ten Salim Uzun'un haberine göre; Türkiye ile Rusya arasında yaşanan siyasi yakınlaşmaya rağmen Türk tarım ürünleri üzerindeki yasaklamanın bir türlü kaldırılmaması yaş sebze-meyve ihracatçısını karakara düşündürüyor. Başbakan Binali Yıldırım ve Rus mevkidaşı Dimitri Medvedev arasındaki görüşmeye rağmen yasakların devam etmesi olasılığını gündemine alan ihracatçı ‘B' planını konuşmaya başladı.

‘UMUDUMUZ VAR'

Türkiye ile Rusya arasında başbakanlar düzeyinde yürütülen görüşmelerden sonderece memnun olduklarını kaydeden Türkiye Yaş Sebze Meyve İhracatçı Birlikleri Başkan Yardımcısı Mustafa Satıcı, “Çok büyük ticaret hacmi ve hedefleri olan iki ülke arasındaki sorunların son yapılan görüşme sonrası ortadan kalkacağını düşünüyoruz. Hem umudumuz hem de B planımız var” dedi.

‘BİRBİRİMİZE İHTİYACIMIZ VAR'

İki ülkenin de ticarette birbirine ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken Satıcı, “Rusya'ya yönelik ihracat potansiyelimiz elbette yüksek. Ancak onlar da Türkiye'nin hem kaliteli, hem de uygun fiyatlarda satış yaptığının farkında. İki ülkenin de birbirine ihtiyacı var. Ortak noktada buluşmasak bile ne bizim elimizde ürün kalır ne de onlar aç kalır” diye konuştu.

ALMANYA İLK SIRADA

Geçen yıl gündeme getirdikleri B planını 2017'de de kullanabileceklerinin altını çizen Satıcı, şöyle dedi: “Başta Almanya olmak üzere Avrupa Birliği ülkeleri, Balkanlar ve Ortadoğu ülkelerine satış yapıyoruz. Ayrıca Türkiye cumhuriyetleri ile Ukrayna, Moldova ve Belarus da hedef pazarlarımız arasında. Rusya kapılarını açmazsa ürünlerimiz bu pazarlar arasında dağılacak.”

Haber Ara