Dolar

32,3158

Euro

35,1071

Altın

2.292,41

Bist

9.049,80

'Rusya'nın vetosu hayal kırıklığı uyandırıcı'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'nın Srebrenitsa katliamı yasa tasarısını veto etmesini 'hayal kırıklığı' olarak değerlendirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-10 12:41:12

'Rusya'nın vetosu hayal kırıklığı uyandırıcı'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,Rusya'nın Srebrenitsa Soykırımı yasa tasarısının Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde kabulünü veto etmesine yönelik olarak "Rusya'nın vetosu hayal kırıklığı uyandırıcı" dedi.

Çavuşoğlu, 10. Hırvatistan Forumu'na katılmak için geldiği Dubrovnik'te, Hırvatistan'ın devlet televizyonuna (HRT) konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, Rusya'nın Srebrenitsa Soykırımı yasa tasarısının BM Güvenlik Konseyi'nden geçmesini veto etmesinin hayal kırıklığı uyandırdığını ifade etti.

Türkiye'nin BM'nin ve BM Güvenlik Konseyi'nin reforma ihtiyacı olduğunu bu yüzden sık sık söylediğini hatırlatan Çavuşoğlu, soykırımın 20. yıl dönümüyle ilgili, 20 yıl geçmesine rağmen dün olmuş gibi anıldığını, böyle trajedilerin bir daha yaşanmaması gerektiğini belirtti.

Çavuşoğlu, Türkiye ve Hırvatistan'ın Batı Balkanların uzlaşma sürecine katkıda bulunduğunu ifade ederek, Türkiye-Bosna-Hersek-Hırvatistan üçlü mekanizmasının da bu yöndeki çalışmalarına devam ettiğini, seneye yapılacak toplantının Hırvatistan başkanlığında yapılmasını önerdiğini kaydetti.

İngiltere'nin, Bosna'daki savaş sırasında Sırplar tarafından Srebrenitsa'da katledilen Boşnakların anılması amacıyla hazırladığı BM Güvenlik Konseyi karar tasarısı Rusya tarafından veto edildiği için kabul edilememişti.

Haber Ara