Dolar

32,3495

Euro

35,1149

Altın

2.309,28

Bist

9.079,97

Rusya'nın hava saldırısında 56 kişi öldü

Suriye'de Rus ordusuna ait savaş uçaklarının Humus'ta muhaliflerin kontrolündeki bölgelere düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 56'ya çıktığı bildirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-16 02:32:08

Rusya'nın hava saldırısında 56 kişi öldü

AA'nın haberine göre; Suriye'de Rus ordusuna ait savaş uçaklarının Humus'ta muhaliflerin kontrolündeki bölgelere düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 56'ya çıktığı bildirildi.

Humus kırsalındaki sivil savunma yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Rus ordusuna ait savaş uçaklarının Humus'un kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki Ganto bölgesine düzenlediği saldırıda 34, Ter Mala'da 15, Dar Kebir'de 3, Telbise ilçesinde ise 4 sivil yaşamını yitirdi.

Rusların söz konusu yerlere yönelik saldırılarında 120 kişinin de yaralandığını ifade eden yetkililer, hedef alınan yerlerde büyük maddi hasarın meydana geldiğini kaydetti.

Bu arada, Humus Medya Merkezi de Rus uçaklarının Humus vilayetinde muhaliflerin kontrolünde olan bölgelere düzenlediği saldırılar sonucunda 56 kişinin öldüğünü doğrulayarak, ölenlerin hepsinin sivil olduğunu duyurdu.

Daha önce Rus uçaklarının düzenlediği saldırılarda ölü sayısı 32 olarak açıklanmıştı.

HAMA VE HUMUS'TAKİ SALDIRILAR 

Rusya'nın hava saldırıları, 1 Ekim'den bu yana Hama'nın kuzey kırsalı, Humus'un kuzey kesiminde yer alan Telbise, Rastan ilçeleriyle Mukramiye, Zafaraniye beldelerinde yoğunlaştı.   

Suriye'nin batı kesimlerine sıkışmış durumdaki Esed rejimi, kuzeyde Halep'in merkezi, kuzeybatı kıyılarındaki Lazkiye'den ülkenin güneybatısında Şam'a kadar uzanan hattı kontrol ediyor. Rejimin, doğuda ise Deyru'z-Zor ve Haseke vilayetlerinin yalnızca merkezlerinde kontrolü sağladığı belirtiliyor. 

Lazkiye'nin kuzeydoğusundaki İdlib'e hakim muhalif çatı yapılanması Fetih Ordusu, güneye doğru bu vilayet üzerine baskı yapıyor. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in memleketi Lazkiye'yi güvenceye almasının, bu bölgenin güneybatısından Şam'a ulaşan Hama ve Humus'u da tam olarak kontrol edebilmesiyle doğrudan ilişkili olduğu kaydediliyor.  

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) dün yayımladığı raporda, Rusya'nın 30 Eylül'den bu yana Suriye'nin çeşitli kentlerinde düzenlediği saldırılarda 25'i çocuk, 15'i kadın olmak üzere 104 sivilin hayatını kaybettiğini bildirmişti.

Rusya Savunma Bakanlığı, söz konusu tarihte Suriye topraklarındaki DAEŞ hedeflerine yönelik hava operasyonları başlattığını duyurmuştu. Ancak muhalifler, Rus uçaklarının daha çok ılımlı muhaliflere ait karargah ve eğitim kamplarıyla, sivilleri hedef aldığını dile getiriyor.

Haber Ara