Dolar

32,5176

Euro

34,7909

Altın

2.420,62

Bist

9.748,45

'Rusya'nın hacklediği bilgisayarlarını' inceletmeyen Demokratlar var'

Trump, hack iddialarını gündeme getiren fakat bilgisayarlarını inceletmek istemeyen Demokratları eleştirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-06 13:03:24

'Rusya'nın hacklediği bilgisayarlarını' inceletmeyen Demokratlar var'

TİMETURK | HABER MERKEZİ

ABD'de gündem "Rusya'nın siber saldırıları."

Trump'ın kazandığı seçime Rus hackerların saldırılarda bulunduğunu belirten Obama yönetimi bu konuda bir karar almış ve ülkedeki Rus diplomatları istenmeyen kişiler ilan ederek sınır dışı etmişti.

Konu ile ilgili soruşturma sürerken, bazı Demokratların hacklendiğini iddia ettikleri bilgisayarlarını FBI'a açmadıkları ortaya çıktı.

Konuyu Twitter'dan duyuran Trump, şunları söyledi:

Demokratik Ulusal Komite, Rusya tarafından hacklendiği iddia edilen bilgisayarlarını FBI'ın incelemesine ya da görmesine izin vermiyor. Bilgisayarlarının incelenmesini bile talep etmedikleri hâlde hack konusunda nasıl bu kadar emin olabiliyorlar? Neler oluyor?"

TALEP DAHİ EDİLMEMİŞ

Trump'ın bu sözleri, Demokratik Ulusal Komite'nin (DNC) iletişim direktör yardımcısı Eric Walker'ın, başkan adayları Clinton'ın, Trump karşısındaki yenilgisinin sebebi olarak gösterdikleri siber saldırılara ilişkin geçen yıldan beri yürütülen soruşturma boyunca FBI'ın DNC bilgisayarlarına ulaşmayı talep etmediğini açıklamasının ardından geldi.

NE OLMUŞTU?

ABD istihbarat servisleri tarafından Senato'nun Silahlı Kuvvetler Komitesi'ne dün sunulan raporda, Rusya'nın siber saldırılar üzerinden Trump'ın başkan seçilmesine yardım ettiği iddiasına yer verilmişti.

Seçimlere yapıldığı ileri sürülen müdahaleyle ilişkin rapor aynı gün ABD Başkanı Bacak Obama'ya da sunulmuştu. Trump'a da bugün sunulması beklenen raporun gelecek hafta kamuoyuna açıklanacağı belirtilmişti. Başkanlık seçimleri öncesinde Clinton'ın seçim kampanyasını yürüten John Podesta'nın e-postaları hacklenmişti. DNC'nin e-posta hesabı da saldırıya uğramıştı.

Haber Ara