Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Rusya’nın doppler hızlı Mi ve Ka helikopterleri için seri üretim başladı

Anonim şirket Concern Radio-Electronic Technologies (KRET)’nin 17 Eylül Perşembe günü yaptığı basın toplantısında Ulyanovsk Enstrüman İmalat Tasarım Bürosu JSC UIMDB Rusya'nın benzersiz bir helikopter tasarladığını açıkladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-17 19:51:46

Rusya’nın doppler hızlı Mi ve Ka helikopterleri için seri üretim başladı



JSC UIMDB “Mi” ve “Ka” helikopler için 2015 tarihinden itibaren dopper hızlı bir üretim için araştırma yaptıklarını belirtti.
Şirket uzmanları detaylı araştırmadan sonra benzersiz bir ekipman ile bu yeni uçak için kolları sıvadılar.


Bu yıl Rusya devlet sertifikasyon onayı almak için testlere giren “Mi” ve “Ka” uzmanlardan tam not aldı. Testlerden geçen helikopterler için seri üretim yapılması yönünde karar alındı.


Rusya'da benzeri olmayan helikopterin JSC UIMDB tarafından geliştirilip tasarlanıldığı öğrenildi. Yetkililer benzersiz parametrelere sahip olan helikopterin minimum ağırlık ve boyutlara sahip olduğunu açıkladı.


Doppler hız ölçerin , Mi-8 ve gibi helikopterlerin yanı sıra Mi-171A2 -Ka-31 ve Ka-32M'de kullanımı için de uygun onay verildiği belirtildi.

 

Bu helikopterler istihbarat operasyonlarında kullanılıyor. Yüksek irtifalı montaj işleri, arama kurtarma, hasta taşıma, yük taşıma ve destek gerektiren pek çok amaçla kullanılabiliyor.


Hız ölçerin yılın belli hava koşullarına ve zamanına bakılmaksızın ölçüm için uygun olduğu açıklaması yapıldı.

 

Haber Ara