Dolar

32,5903

Euro

34,8084

Altın

2.422,61

Bist

9.645,02

Rusya'nın bombardıman üssü planına Amerika'dan ilk yorum

'Rusya, Karayipler’deki bombardıman üssünü Amerika’yı tehdit etmek için kullanacak...'

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-18 12:33:04

Rusya'nın bombardıman üssü planına Amerika'dan ilk yorum

TİMETÜRK ÇEVİRİ

"Rusya'nın Karayipler'de bir üs kurma planı nedeniyle fazla endişelenmeyin. Amerika üsdeki herhangi bir savaş uçağı tehdit oluşturursa bunu öteleyebilir hatta gerekirse yenebilir.

Ancak Rusya Tu-160 stratejik bombardıman uçaklarının Venezuela'nın Orchila adasına yerleştirilmesi ihtimalinden heyecan duyuyor. Tu-160 savaş uçakları geçtiğimiz hafta eğitim uçuşu yaptı. TASS'ın haberine göre ise Albay Eduard Rodyukov Nezavisimaya Gazeta'ya verdiği demeçte, “Rus Tu-160 stratejik bombardıman uçaklarının Amerika'nın merkezine gelmesinin Trump'a nükleer silahsızlanma anlaşmalarını terk etmesinin boomerang etkisine sahip olacağını anlaması için bir sinyaldir” dedi.

Yanlış. Rusya Rudyukov'un bahsettiği anlaşmayı ihlal etti ve Amerika da anlaşmadan çekilmeyi tehdit etmekte haklı. O halde bile Rudya için Orchila'ya yerleşmek Amerika'yı kızdırmanın ötesinde bir anlam taşımayacak. Buraya yerleşmek Rusya'nın Amerika'ya olan stratejik tehdidinde bir değişiklik olmadan zaten hayli ağırlaşan askeri bütçesini daha da arttıracak.

Bilhasa Orchila adası Amerika'nın en yakın bölgesi Florida'dan 1,320 mil uzaklıkta. Bu seyahat etmek için uzun bir yol.

Daha da ötesi Tu-160'lar eski model savaş uçakları ve Amerika'nın F-16, F-22 ve F-35 tipi eski savaş uçaklarının müdahalesine karşı zayıflar. Kısacası Rusya'nın Orchila adasına yerleşimini fazla endişelenmeden yakından takp edeceğiz. Çin'in Venezuela'daki menfaatleri ise Amerika için çok daha uzun dönemli stratejik endişe kaynağı.

Kaynak: Washington Examiner

 

Haber Ara