Dolar

32,6082

Euro

34,7798

Altın

2.506,53

Bist

9.524,59

Rusya, Mısır ile nükleer işbirliğine hazır

Rusya Devlet Nükleer Enerji Şirketi (Rosatom) Başkanı Sergey Kiriyenko, ülkesinin nükleer enerji alanında Mısır'la tecrübelerini paylaşmaya hazır olduğunu belirtti.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-08 17:01:40

Rusya, Mısır ile nükleer işbirliğine hazır

Ajansların haberine göre, Mısır hükümetinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan İbrahim Mihlib ile görüşen Kiriyenko, Dab'a Nükleer Enerji Santrali'nde, nükleer reaktör kurulması konusunda yardıma ve Mısırlı uzmanlara Rusya'da eğitim vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Mihlib de iki ülke arasındaki 'tarihi ilişkilerin derinliğine ve gelişmesine' değinerek, Rusya'nın nükleer enerji santrali kurma konusunda köklü bir tecrübeye sahip olduğunu kaydetti.

Açıklamada Mısır'ın çeşitli uluslararası tecrübelerden yararlanmaya, bu kapsamda nükleer enerjiden elektrik üretimi konusunda Rusya'nın tecrübelerinden faydalanmaya hazır olduğu belirtildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Şubat ayındaki Kahire ziyaretinde iki ülke arasında, Mısır'da nükleer santral kurulmasını içeren mutabakat zaptı imzalanmıştı. Bu çerçevede Rosatom şirketinin Mısır'ın ilk nükleer santralini inşa etmesi planlanıyor.

Mısır'ın 1986'da başlatmayı planladığı Dab'a Nükleer Enerji Santrali Projesi, o dönemde meydana gelen Çernobil faciası ve finansman eksikliği nedeniyle gündemden düşmüştü.

Mısır'da son dönemde yaşanan enerji sıkıntısı, nükleer enerji alanında söz konusu projeyi yeniden gündeme getirmişti.

Haber Ara