Dolar

32,5197

Euro

34,7440

Altın

2.492,39

Bist

9.524,59

Rusya: Konsey'den çekilebiliriz

Rusya Devlet Duması Başkanı Vyaçeslav Volodin 'Bu böyle devam ederse elbette, Avrupa Konseyi’nden çekilmeyi değerlendirebiliriz' açıklamasını yaptı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-13 20:29:35

Rusya: Konsey'den çekilebiliriz

Volodin, katıldğı Rusya 1 televizyonu programında, Rusya'nın Avrupa Konseyi'nden çekilebileceğini belirterek “Bu böyle devam ederse elbette, Avrupa Konseyi'nden çekilmeyi değerlendirebiliriz” dedi.

AVRUPA KONSEYİ "RUSYA'YI ÜYE ÜLKELER LİSTESİNDEN ÇIKARABİLİRİZ" DEMİŞTİ

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi'nin sonbahar oturumu sırasında, Rusya'nın Haziran 2019'a kadar Avrupa Konseyi bütçesine katkı payı ödemeye başlamaması durumunda, örgütün bakanlık komitesinin bu ülkeyi üye ülkeler listesinden çıkarmak zorunda kalacağını söylemişti.

RUSYA OCAK AYINDA KARAR VERECEK

Rusya Federasyonu Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, gazetecilere yaptığı açıklamada Rusya'nın Avrupa Konseyi üyeliğiyle ilgili pozisyonunu yıl sonuna kadar belirleyeceğine vurgu yaparak şöyle konuştu: “Ocak ayında ya çalışmaya devam etmek için bir yazı göndereceğiz ya da devam etme başvurusunda bulunmayıp başka çözümler bakacağız.”

Haber Ara